Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Willie J Healey – “Dreams”

© Hollie Fernando

Het najaar van 2022 zou voor singer-songwriter Willie J Healey wel eens levensveranderend kunnen worden. De Brit mag namelijk in november enkele keren het podium van The O2 in Londen inpalmen alvorens Florence + The Machine daar haar zegjes en dansjes komt doen. Om die special guest shows, maar ook zijn eigen shows, extra kracht bij te zetten, dropt Willie J Healey een tweede single in de aanloop naar zijn derde album Bunny. In dat album zal de zanger zich wanen in een bad vol funk, soul en R&B. Bunny kent trouwens een opvallende inspiratiebron: een van David Bowies minder bekende platen The Gouster.

“Dreams” biedt verzachting tijdens deze dagen vol herfstblues. Het voelt als de warme sjaal die stilaan noodzakelijk wordt. De funky stem van Willie J Healey en ondersteunende, vreugdevolle tonen uit de basgitaar en drums zorgen ervoor dat we voor de volle drie minuten geen chauffage nodig lijken te hebben. Het nummer gaat over dromen en ambities. Of eigenlijk net niet: het gaat over het loslaten van materialistische driften. De videoclip toont dit visueel heel sterk aan: een man die moeite heeft om zijn geldelijk bezit op zijn rug te torsen, begrijpt plots dat grote ambities en het streven naar veel poen niet altijd even zinvol zijn. Geen nummertje over liefde dus, wel over een onconventionele visie van Willie J Healey. Op het aankomende album zal niettemin ook liefde een thema zijn, net als gevoelens van tevredenheid die doorkruist worden met een subtiele dosis droge Britse humor. Benieuwd wat dat gaat geven!

Bunny verschijnt op 24 maart 2023.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beach Fossils - "Don't Fade Away"

Soms duikt er nog eens zo’n band op waar je ooit fan van was, maar die je door de dingen des levens…
Nieuwe singles

Nieuwe single Willie J Healey - "Sure Feels Good"

Heb je je ooit afgevraagd hoeveel druiven de gemiddelde Brit in zijn mond kan vangen? Wel, in de muziekvideo voor de nieuwe…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #23

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom dat het onmogelijk is om alles binnen de correcte tijdspanne van een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.