Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Willie J Healey – “True Stereo”

Willie J Healey brengt op 7 Augustus langspeler Twin Heavy uit, waarvan hij gisterenavond tijdens een Instagram live sessie de derde single debuteerde. Die is nu ook wijdverspreid op het web en gaat gepaard met een video waarbij we ons in een Wes Anderson-achtig universum wanen. De singer-songwriter fungeert onder hub voor indie muzikanten YALA!-Records en baarde eerder al People And Their Dogs, 666 Kill en Hello Good Morning.

Het nummer werd geïnspireerd door de bariton gitaar, een elektrische gitaar met een verlengde mensuur die een meestal kwart lager gestemd is. ‘Ik schreef “True Stereo” terwijl ik mijn vriend Casper zijn nieuwe bariton gitaar aan het uitproberen was. Ik dacht van ‘wow, dit klinkt echt funky!” Toen hij de stemming naar een gewone gitaar ging omzetten, kwam er een vertrokken, druipende klank uit en zo werd een nieuw nummer geboren. De single is zoals zovele van zijn liederen vertederend, mogelijks door de onderliggende frivoliteit die in zijn stem te bemerken valt. De jam is machtig aan Beatlesachtige melodietjes die dan toch wat kruiding vangen van geesten als Stephen Malkmus.

“True Stereo” komt van stereophonic sound, of een methode van het reproduceren van geluid die de indruk geeft dat er geluid vanuit meerdere richtingen komt, wat het gevolg kan zijn van het koppelen van verschillende kanalen.

87 posts

About author
Streep™
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yussef Dayes - "Rust" (feat. Tom Misch)

Wanneer Tom Misch en Yussef Dayes muziek lossen let je maar beter op, want het tweetal schiet meestal récht in de roos….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Teenage Joans - "Superglue"

Teenage Joans is een Australisch indierockduo opgericht in 2018 bestaande uit zangeres en drumster Tahlia Borg en zangeres-gitarist Cahli Blakers. Ze ontmoetten…
LiveRecensies

MEAU @ De Roma: Huiskamerconcert XXL

Waarom zou je het moeilijk maken als het ook makkelijk kan? Onder dat motto koos de Nederlandse singer-songwriter Meau Hewitt in 2020…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.