Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mauro Pawlowski – “Down from Nowhere”

©CPU – Ymke Dirikx

Alleen rustige liedjes kunnen een regenachtige dag beter maken. Als er een award was voor beste timing, zou Mauro Pawlowski hem bij deze gewonnen hebben. Een piano en een gitaar, meer heeft hij niet nodig in zijn nieuwste single “Down from Nowhere”. Het nummer werd geschreven voor de film Cleo, die in première gaat op het filmfestival van Gent. Of er nog een album komt van Pawlowski zelf, is nog onduidelijk. We krijgen echter wel een 7”-single met onder andere deze nieuwe aanwinst op.

We moeten het zeggen zoals het is: Mauro Pawlowski weet als geen ander hoe hij een goed lied in elkaar steekt. Dat bewijst hij nu ook weer met “Down from Nowhere”. De track krijgt ons stil, en zal op overvolle zalen ongetwijfeld hetzelfde effect hebben. Mauro weet een perfecte combinatie te vinden tussen het gebruik van de piano en de gitaar. Naarmate het nummer verder gaat, hoor je een elektrische gitaar wat achtergrondnoten maken. Dat zorgt nog voor dat extra detail.

De vibe die “Down from Nowhere” in zich heeft, bevindt zich iets te veel in eenzelfde tempo. Dat, samen met het feit dat er niet meer details komen doorheen het nummer, zorgt er voor dat je na een tijdje een beetje in een sleur zit. Gelukkig is het de perfecte song voor de bedoelde context: achtergrond- en filmmuziek, toepasselijk gepaard met een regenachtige dag om even tot rust te komen. Mauro Pawlowski speelt nog met al zijn projecten over heel België tot juni 2020; het is afwachten of hij dit nummer brengt op een van zijn soloconcerten!

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Olmen 2022 (Festivaldag 2): Familiefestival met een scherp randje

Rock Olmen 2022 was een festival waar jong en oud zich verenigden. Nog zo eentje waarbij je geen lening bij de bank…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Maurits Pauwels - "In De Straten Van Berchem"

Er zijn nagenoeg geen podia waar Mauro Pawlowski nog geen voet op zette. Als het niet met dEUS is, dan wel solo….
AlbumsRecensies

Kirk Hammett – Portals (★★): Alleen voor de diehards

‘Kirk Hammett brengt solodebuut uit op Record Store Day.’ Toen we die aankondiging lazen, voelden we een opstoot van kinderlijke vreugde. Nu…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.