Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FULCO – “Faam”

© CPU – Joost Van Hoey

FULCO is een Nederlander die al enkele jaren ronddartelt in de Belgische muziekwereld. Dat deed hij een hele tijd als lid van een tal van bands als De Beren Gieren of BeraadGeslagen, maar sinds vorig jaar kwam de creatieveling ook met een soloproject naar buiten. Dat voldeed volledig aan de verwachtingen die we hadden van de man: een knotsgekke debuutplaat met een dikke knipoog naar popmuziek. Die plaat bracht zijn soloproject dan ook naar heel wat leuke plaatsen zoals Pukkelpop, Het Depot, de AB en ga zo maar door. Ook Ottenvanger zelf lijkt zich wel goed te kunnen vinden in het soloproject, want nog geen acht maanden na zijn debuutplaat is er al nieuwe muziek.

“Faam” begint zoals we FULCO gewend zijn: een speelse intro die bestaat uit een leuk baslijntje en vrolijke percussie. Enkele seconden later valt een eenvoudig synthdeuntje in, samen met de vocals van onze noorderbuur. Het nummer gaat, met enige ironie, over de euforie die bij faam hoort. FULCO schreeuwt uit dat hij kan doen wat hij wil, en weet ons alweer te overtuigen met zijn absurde lyrics. Toch blijven we muzikaal een beetje op onze honger zitten. “Faam” is catchy en dansbaar, maar we hadden toch nog een of andere gekke uitspatting verwacht.

“Faam” is onderdeel van een gelijknamige ep, die op 18 september uitkomt.

Dit vind je misschien ook leuk:
LiveRecensies

We Are Open 2020 (dag 1): De hoogmis van de Belgische muziek

We Are Open heeft zich de afgelopen jaren weten te profileren tot hét Belgische showcasefestival. Trix weet jaar op jaar een brede…
FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste Belgische albums van 2019

Belgische muziek, of belpop, is een fenomeen waar je als Belgische muzieksite niet omheen kunt. En maar goed ook, want in ons…
LiveRecensies

FULCO @ Ancienne Belgique (AB Club): Op de grens van genialiteit

Hij stond al met voorgaande projecten (Beraadgeslagen, De Beren Gieren, STADT) in de AB, maar vanavond was FULCO verkleed als zichzelf in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.