Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lil Baby – “The Bigger Picture”

Dat de polemiek over racisme en politiegeweld nog niet snel voorbij zal zijn, is ondertussen duidelijk. En dat is maar goed ook. Er moet over gepraat, gezongen en gerapt worden. Er werd de voorbije weken veel gekeken in de richting van grote namen zoals Kendrick Lamar, J. Cole en Kanye West. Sommigen vonden hen namelijk verdacht stil. De waarheid is dat zij in hun nummers al jaren aandacht vragen voor systematisch onrecht en discriminatie tegenover zwarte mensen. Het is tijd dat de jonge generatie opstaat en hun stem verheft. Lil Baby heeft de boodschap begrepen en heeft heel wat zinnige dingen te zeggen op zijn nieuwe single “The Bigger Picture”. 

Het gaat best hard voor de 25-jarige rapper uit Atlanta. Na zijn laatste album My Turn verscheen hij nog op tal van andere albums en singles, onder andere bij Gunna, Future en Polo G. Tegenwoordig heeft hij het echter druk met protesteren in de straten van Atlanta. Dat kan vanaf vandaag dus ook met zijn eigen protestsong. Op “The Bigger Picture” schetst hij geen fraai beeld van de huidige situatie die de coronacrisis zonder pardon aan de kant schoof. Toch zien we er ook een boodschap van hoop in.

Every colored person ain’t dumb and all whites not racist // I be judging by the mind and heart, I ain’t really into faces’

De sound past mooi binnen de typische trap sound van Lil Baby. Iets minder energiek misschien, maar het dreigende pianotoontje geeft hem de ideale kans om volledig te focussen op de boodschap. Het refrein vat alles op een krachtige manier samen. Lil Baby heeft met “The Bigger Picture” een belangrijke song afgeleverd. Hij liet ook weten dat de opbrengst naar drie organisaties gaat die zich inzetten voor de Black Lives Matter beweging. Go Baby!

Facebook / Instagram / Twitter / Youtube

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lil Baby & Tears For Fears - "The World Is Yours To Take"

Tears For Fears kennen we allemaal van diens succesen in de jaren tachtig. Songs From The Big Chair geldt vandaag de dag nog…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown - "Winter"

De zatte nonkel van de hiphopwereld is terug. Geen coronaprojectje voor Danny Brown, die zich sinds Uknowwhatimsayin¿ uit 2019 vooral focuste om zijn…
AlbumsRecensies

Vince Staples - Ramona Park Broke My Heart (★★½): Herkauwen en risico-avers

Het is bijna zomer en dat kan alleen betekenen dat Vince Staples zich klaarmaakt om zijn beste beentje voor te zetten. De…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.