Features, Festivalnieuws, Muzieknieuwtjes

Festivalzomer 2021: Wie zien we volgend jaar terug op Graspop Metal Meeting?

© CPU – Chris Stessens

Er is al heel wat gezegd en geschreven over de festivalzomer van 2020. Dat het er eentje in mineur wordt, is in elk geval zeker. We zullen dus allemaal een jaartje langer moeten wachten om naar Rock Werchter, Dour, Pukkelpop of Graspop te trekken en er onze favoriete bands aan het werk te zien. Of dat dezelfde bands zijn die dit jaar op de affiche stonden, is nog maar de vraag. Alle organisaties lieten al weten dat ze hun best zouden doen om een zo groot mogelijk deel van de line-up mee te nemen naar volgend jaar, maar iedereen weet dat dat een mission impossible is. Daarom bekeken wij de festivalposters van zowel het Belgische Rock Werchter, Graspop, als Dour en het Nederlandse Best Kept Secret, Down the Rabbit Hole en Pinkpop. We namen het programma van elke band onder de loep en berekenden de kans op een nieuwe passage!

Vandaag bekijken we de line-up van Graspop Metal Meeting van dichterbij en hebben we de kansen proberen in te schatten van een passage op GMM21. Het festival maakte onlangs trouwens bekend dat we van 17 tot 20 juni terug naar Dessel kunnen afzakken! Ontdek hieronder hoe groot de kans is dat jouw favoriete band volgend jaar terug op de heilige weide staat en laat ons onderaan zeker weten of we jullie terug zien in de poll!

100% zeker op GMM21

Wie we volgend jaar al 100% zeker terugzien op Graspop, zijn de mannen van Aerosmith. Het festival bevestigde afgelopen week zelf dat de Amerikanen op zondag 20 juni de Main Stage afsluiten. De band rond Steven Tyler stelt haar jubileumtour rond de vijftigste verjaardag dus een jaartje uit. Een echte publiekstrekker dus, want met hits als “Cryin'” en “I Don’t Wanna Miss a Thing” is Aerosmith een levende legende. Doe daar nog eens bovenop dat Graspop het klaarspeelde om er een exclusieve Beneluxshow van te maken en je weet dat het niet te missen is. Een klepper van jewelste als eerste herbevestiging dus, maar er zullen er ongetwijfeld nog veel meer volgen.

90% zeker op GMM21

© CPU – Sven Michiels

We hebben zelfs meer goed nieuws, want bijzonder veel bands die naar Graspop zouden komen dit jaar hebben al heel wat nieuwe shows op de planning staan. We hebben voor sommige bands zelfs nog beter nieuws, want die shows vallen allemaal rond de datum van Graspop Metal Meeting 2021. Zo heeft headliner Judas Priest al bijna een hele Europese tour aangekondigd, maar welke datum ontbreekt? Juist, een Belgische. Wat nog meer de goeie richting uitwijst, is dat de Britten slechts een paar dagen later in Luxemburg staan en daarna gewoon doorreizen naar Duitsland. GMM21 past in elk geval perfect in de planning.

Het is voor veel bands het geval, zo’n Europese tour zonder Belgische datum. De Amerikanen van Fu Manchu staan tijdens Graspop 2021 zelfs gewoon in Amsterdam. Dan is een ritje naar het zuiden natuurlijk snel gemaakt. Dat geldt ook voor L7. De dames staan slechts drie dagen na Graspop in de Nederlandse hoofdstad, met nieuwe muziek dan nog eens. Het gaatje in hun Europese planning lijkt in elk geval erg hard op Graspop Metal Meeting 2021. Lagwagon doet zelfs nog straffer. Die band mag dan wel de hele zomer touren met hun nieuwe plaat, ze staan op de zondag van GMM21 gewoon in Nederland! Eén en één is twee? Het lijkt er in elk geval wel op.

© CPU – Matthias Engels

Korn heeft voor juni dan weer een heuse Europese tour op de planning staan. En ook hier ontbreken er slechts een paar landen, waaronder – oh ja – België! De headliner van dit jaar kan zijn nieuwe plaat dus zomaar terug komen voorstellen aan zijn Belgische fans. Als het van de planning afhangt, past het in elk geval perfect. Ze hebben in elk geval een dag om van Zweden naar Dessel te reizen, en laten we eerlijk zijn… zo ver is dat nu ook weer niet! Nu we toch over headliners bezig zijn; Rival Sons zou in het voorprogramma staan van die andere grote naam Aerosmith. Het valt nu nog af te wachten of dat voor de volgende tour ook het geval is, maar met een nieuw album onder de arm zou dat niet zo heel vreemd zijn.

Faith No More daarentegen is een dubbeltje op z’n kant. Dit jaar zouden de Amerikanen op zowel Graspop als Rock Werchter staan. Het blijft dus nog maar de vraag of dat volgend jaar ook het geval is. De band heeft in elk geval al heel wat Europese shows bekendgemaakt, maar ook daar worden we niet veel wijzer uit. Op dit moment blijven de twee festivals nog een waardige optie, aangezien de Amerikanen enkele dagen na Graspop in Duitsland staan, maar ook tijdens Rock Werchter in Amsterdam spelen. Voor hetzelfde geld staan ze dus weer gewoon twee keer in ons land!

© CPU – Nathan Dobbelaere

Natuurlijk is Graspop niet het enige festival dat in zijn periode plaatsvindt en gelukkig voor ons hebben die andere festivals al heel wat namen op hun affiche voor 2021. In het Duitse Münster vindt enkele dagen na GMM bijvoorbeeld Vainstream Rockfest plaats. Het is vanzelfsprekend dat beide festivals jaarlijks heel wat namen delen. Zo zien we daar onder andere Enter Shikari terug. De band staat eind dit jaar wel nog in Trix in Antwerpen, maar heeft naast Vainstream ook nog heel wat andere Europese zomershows op de planning staan. Die nieuwe plaat moet en zal dus een aantal keer gespeeld worden! Verder zien we op het Duitse festival ook Boston Manor, Creeper, Crystal Lake en Bury Tomorrow terug. Tegen volgende zomer hebben ze allemaal een nieuwe plaat voor te stellen, en met al heel wat herbevestigde festivalshows op de planning, lijkt het slechts een kwestie van tijd voor ook Graspop ze herbevestigd.

Duitsland is natuurlijk een metal- en rockland bij uitstek, dus dat betekent dat er daar heel wat bands spelen komende zomer. Zo bracht In Extremo net een nieuw album uit, en staat de band op de zaterdag van GMM21 in Duitsland. Heaven Shall Burn staat met hun nieuwe plaat de week na Graspop dan weer op het Duitse Full Force Festival, waarna de band nog heel wat andere Europese shows zal spelen. Op dat festival staan trouwens ook nog leuke namen als Dying Fetus, Of Mice & MenObituary en Northlane. Natuurlijk is dat voor die bands niet de enige bevestigde show en lijkt het erop dat die mannen hun Europese tour van dit jaar overzetten naar 2021. Kadavar heeft dan wel een nieuwe plaat uit, ze stellen die tot nu toe enkel voor aan hun thuisland op 3 juli.

© CPU – Matthias Engels

Met Deep Purple is er nog een andere grote naam die al heel wat Europese shows op de tourposter heeft staan. Op 7 augustus brengen de Britten zelfs een nieuwe plaat uit, en die zullen ze dus graag aan hun Europese fans voorstellen. Die tour start een paar dagen na Graspop 2021 in Duitsland, dus het lijkt helemaal niet zo moeilijk om daar een paar shows aan toe te voegen. Tot in Dessel dan maar, Deep Purple? Er zijn in elk geval heel wat bands die al een pak Europese shows op de planning hebben staan. Dog Eat Dog staat enkele dagen na Graspop 2021 in Tsjechië op Spalene Porici Festival, om daarna nog heel wat Duitse shows te geven. De Amerikanen zijn niet de enige band die daar staan. Zo vinden we ook Wednesday 13, Our Survival Depends on Us, P.O.D. en Suicide Silence op die affiche terug.

Daarnaast heeft ook Blues Pills – met Southside 18 juni in Duitsland en Masters of Rock in Polen een paar weken later – al een paar festivalshows op de planning, waar GMM21 perfect tussen past. High on Fire staat dan weer tijdens Graspop 2021 in Frankrijk, Steel Panther speelt enkele dagen na het Belgische festival in Oslo en trekt erna door naar Tsjechië, en Foreigner staat een weekje voor Graspop in Utrecht. Alle bands hebben dus de perfecte gelegenheid om hun show in Dessel goed te komen maken. De dag voor Graspop begint, staat Good Riddance dan nog in München. En laten we eerlijk zijn… zo ver is dat nu ook weer niet van Dessel. Powerwolf staat enkele dagen later in Italië en ook dat lijkt wel haalbaar.

© CPU – Sven Michiels

We sluiten dit blokje af met een poppunkband van jewelste. The Offspring heeft al heel wat watertjes doorzwommen en konden we al op zowat elk podium in ons land aan het werk zien. De band heeft in elk geval hits op overschot en zou die komende zomer op de weide Graspop afvuren. Nu ze op 26 juni 2021 in Duitsland staan en de dag erna in Frankrijk, lijkt het slechts een kwestie van tijd voor er meer Europese data volgen, waaronder dan ook GMM21. Thy Art is Murder staat met hun nieuwe plaat dan weer in Finland op 23 juni, Vlitmas speelt enkele dagen na Graspop in Litouwen en Dimmu Borgir doet zelfs nog een tikkeltje straffer. De week na GMM21 staan ze – net als bijvoorbeeld Deep Purple – op het Noorse Tons of Rock Festival. De kans dat we al deze bands terugzien volgende zomer, is dus bijzonder groot.

80% zeker op GMM21

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het zou helemaal niet zo gek zijn als we Airbourne terug zouden zien, want we merken een vreemd gat in hun tour op. De Australische band is de hele tour het voorprogramma van Iron Maiden… behalve tijdens Graspop. Iron Maiden zit dan in Spanje, maar van Airbourne is er geen spoor. Dan zien we ze misschien terug in het Sportpaleis? Nee hoor! 16 juni eindigt de band in Duitsland, om dan de 21ste terug mee te touren met Iron Maiden. En wat valt er net in dat gat? Juist ja, Graspop! De puzzelstukjes lijken op z’n plek te vallen. Met een nieuwe plaat onder de arm, stijgen de kansen alleen maar.

Anti-Flag heeft dan alweer heel wat Europese festivalshows op de planning, maar geen enkele lijkt echt in de buurt van Graspop te vallen. Eind juli in Frankrijk, half augustus in Slovenië… De band heeft wel nieuwe muziek, dus het valt nog maar af te wachten of België ook aan dat lijstje kan worden toegevoegd. Ook Death to All, Amorphis, Deez Nuts en The Dead Daisies hebben al een aantal Europese shows, maar ze lijken allemaal wel redelijk ver van Graspop af. Afwachten is de boodschap!

©CPU- Willem Devriendt

Op de 25ste verjaardag van Graspop zouden we ook heel wat Belgen terugzien. Zo zou STAKE op het festival staan, zou Fleddy Melcully hun nieuwe plaat voorstellen en stond het nieuwe zijproject van Triggerfinger drummer Mario Goossens Sloper meteen op een mooie plek op de affiche. Aangezien het allemaal Belgen zijn, lijkt het niet zo moeilijk om die opnieuw te boeken. Ver hoeven ze in elk geval niet te reizen!

Met nog maar één luttele festivalshow op de planning, blijft het afwachten of we DoolTribulation en British Lion terug zullen zien. Voor elk van hen valt wel wat te zeggen. Dool heeft net een plaat uit, Tribulation heeft geen nieuwe muziek uitgebracht, maar staat enkele weken na Graspop in Zweden en British Lion heeft een debuutplaat voor te stellen. Het valt dus nog maar af te wachten of dit het begin is van een langere tour.

70% zeker op GMM21

© CPU – Jonas Demeulemeester

Deftones staat op 20 mei in Portugal. Dat is de enige show die de band tot nu toe heeft aangekondigd en zoals je ziet is dat redelijk lang voor Graspop plaatsvindt. In het voordeel van de band speelt natuurlijk wel hun naambekendheid en het feit dat dit nog maar één show is. Het zou dus heel goed kunnen dat daar nog een pak shows aan worden toegevoegd. Het is in elk geval niet de enige band die nog maar één festivalshow op de planning heeft die niet in de buurt van Graspop valt. Zo zien we dat Paradise Lost half juli wel in Duitsland staat, maar dat is het dan ook. Sepultura mag dan wel net een nieuwe plaat uit hebben gebracht, de band heeft alleen nog maar een show in Tsjechië half juli. Datzelfde verhaaltje geldt voor Silverstein, alleen staan zij in Zweden in plaats van Tsjechië.

Heathen heeft wel wat meer shows op de tourposter staan, maar die vinden allemaal half juli plaats in Duitsland. De band heeft dan wel weer in haar voordeel dat ze de verjaardag van The Evolution of Chaos viert. Iets wat je toch niet zomaar aan je laat voorbij gaan. Dan is Devin Townsend toch een geval apart. Met een show begin juni en helemaal op het einde van de zomer nog wat concerten, zit er een bijzonder groot gat in zijn zomer. Het valt dus nog maar af te wachten of dat opgevuld zal worden met nog meer shows.

65% zeker op GMM21

©CPU – Stijn Verbruggen

Er is nieuwe muziek van Alestorm. Reden genoeg om dat te vieren met Europese festivals toch? Dat doet de band dan ook, maar de manier waarop is een beetje vreemd. Aan het begin van de zomer staan ze in Tsjechië, dan volgt er een hele tijd niks, om dan eind augustus in Polen op te duiken. Komen er nog meer shows verspreid over de zomer? Het valt nog maar af te wachten hoe Alestorm het gat zal opvullen. Beyond the Black heeft een vergelijkbaar verhaal. De band komt met nieuwe muziek en heeft al twee shows op de planning staan. Eentje in Duitsland begin juli en eentje in Polen helemaal op het einde van juli. Het is dus nog maar te zien of er shows voor, achter of tussen geplakt zullen worden.

Gaahls WYRD staat in april dan weer in Duitsland. Het is een Europese show, wat op zich een goed teken is, maar het is uiteindelijk ook de enige show. Wat wel positief is, is dat de band een nieuw album heeft om voor te stellen aan de Europese festivalweides. Dat geldt trouwens ook voor Thunder; alleen heeft die band geen nieuw materiaal. Dream State staat dan weer een maandje later op Europese bodem. De Britse band hebben een plaat uitgebracht en zullen die eind mei voorstellen op Slam Dunk Festival in hun thuisland. Het valt dus nog maar af te wachten hoe die tour evolueert.

©️ CPU – Bert Savels

De mannen van Mastodon zijn ook helemaal terug van weggeweest. Na wat tijd te hebben besteedt aan hun soloprojecten, keert de band nu terug met nieuw materiaal. 2020 zou hun jaar worden, maar of ze dat volgend jaar zullen vieren op de festivals of in zalen, is nu nog maar de vraag. Ook voor Alcest is het niet duidelijk wat de plannen zijn. Er is nieuwe muziek en er is een festivalshow in Duitsland, maar die is dan weer in mei. Het is de enige show tot nu toe, dus het enige wat we kunnen doen is afwachten.

Er zijn in elk geval heel wat bands die wat shows op de planning hebben die niet in de buurt van Graspop vallen, maar wel kunnen wijzen op een Europese tour. M.O.D. staat half juli bijvoorbeeld in Duitsland, maar heeft alleen maar shows die later vallen. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor NaglfarExciter, SoenThe Great Old Ones en Amaranthe. Daarnaast zitten we met een serieus gat op de tourposter van Disillusion en Sacred Reich, dus dat kan nog alle kanten op.

55% zeker op GMM21

© CPU – Nathan Dobbelaere

Natuurlijk zijn er heel wat bands die naar Graspop zouden komen die wel nieuwe muziek onder de arm hadden, maar daarvoor nog geen tour hadden gepland. Zo bracht de Japanse formatie BABYMETAL vorig jaar een plaat uit, waarmee de dames wel al enkele zaalshows aandeden, maar nog geen festivals. Begin volgend jaar staat er wel een show in hun thuisland op het programma, maar of hun Europese festivaltour wordt ingehaald, valt nog af te wachten. Zo brachten onder andere Cemetry SunSkilletKillswitch Engage en Fire From Gods ook al nieuwe muziek uit, maar een festivaltour zat er vooralsnog niet in.

Datzelfde kunnen we overigens zeggen van Wayward SonsPeriphery, John Garcia & the Band of Gold, Misþyrming en Alter Bridge.

© CPU – Sven Michiels

De mannen van Opeth daarentegen hebben volgend jaar wel al een show op de planning staan. Het enige minpuntje is dat die show in Brazilië plaatsvindt. Dat is natuurlijk een heel eind van Dessel, maar er zit ook een maandje tussen beide shows. De mannen hebben daarnaast nog een album onder de arm, dat ze nog aan de Belgische festivalweides moeten voorstellen. Afwachten is de boodschap. My Dying Bride heeft dan weer net een album uit en heeft al een eerste Europese festivalshow op de planning. Het probleem is hier dat dat pas eind augustus in Noorwegen is. Het is natuurlijk haalbaar, maar op een paar maanden tijd kan er veel gebeuren.

Opeth is lang niet de enige band die in die situatie zit. Zo heeft Wage War een nieuwe plaat uit, maar de band zit begin juli in de Verenigde Staten. Nu kan er op twee weken tijd wel vanuit Europa naar de VS gevlogen worden, maar echt voor de hand liggend lijkt het niet. Zeker niet zo aan het begin van de Europese festivalzomer. Iemand anders die in de zomer in Amerika zit, is Mercyful State. De band staat half augustus in Las Vegas, zonder nieuwe muziek wel te verstaan. Wie ook in Amerika staat, maar dan wel met nieuwe muziek is Down. De band bracht begin dit jaar nog maar een album uit, en heeft dat dus nog niet aan haar Europese fans kunnen voorstellen. Dat doet hun speelkansen misschien wel wat stijgen.

© CPU – Joost Van Hoey

Het is in elk geval niet de enige band met nieuw materiaal. Battle Beast stelt dat zelfs in Europa voor. In Noorwegen om preciezer te zijn. Het is nog maar de enige festivalshow van de band, maar hoeft daarom niet de laatste te zijn. Het probleem is dat Karmoygeddon Metal Festival in mei plaatsvindt. Graspop daarentegen vindt pas dik anderhalve maand daarna plaats. Ook Anathema heeft al een festivalshow op de planning staan. Meer bepaald het Poolse Summer Dying Loud. Hier is het probleem dan weer dat dat festival – zoals de naam al doet vermoeden – aan het einde van de zomer plaatsvindt, terwijl Graspop Metal Meeting de zomer zowat opent.

Killing Joke heeft, zonder nieuwe muziek weliswaar, ook al een show in Polen op de planning staan. Op 2 juni op Mystic Festival. Dat is natuurlijk nog een heel eind van Graspop, maar het zou aan de andere kant ook het begin kunnen zijn van een langere Europese tour. Dankzij Me and That Man moeten we Polen nog een laatste keer aanhalen. Dat omdat de band aan het einde van de zomer op twee festivals speelt in dat land. Ook hier is GMM21 tegen dan al lang verleden tijd, maar dat hoeft niet te betekenen dat de band er daarom niet zal staan. Het feit dat Polen zijn thuisland is, doet ons daar wel een beetje aan twijfelen.

© CPU – Nathan Dobbelaere

Heel wat bands stonden dit jaar op Graspop Metal Meeting met een nieuwe plaat onder de arm. Dat is eigenlijk een dubbele streep door de rekening, want er is geen promotie en dus ook minder reclame. De mannen van August Burns Red vallen in die categorie. De band bracht onlangs nog een nieuwe plaat uit, maar kon die nooit aan Europese festivalweides voorstellen. Volgend jaar een nieuwe kans? Het blijft afwachten, aangezien er nog geen shows op de planning staan. Datzelfde geldt voor Majestica. De band rond de gitarist van Sabaton zou haar nieuwste album voorstellen aan Dessel, maar heeft nog geen nieuwe concerten gepland… Afwachten dan maar!

Dan hebben we nog de bands die in de nabije toekomst een nieuwe plaat uitbrengen, of net uitgebracht hebben. Body Count mag zich bij die laatste rekenen. Samen met rapper Ice-T bracht de band met Carnivore onlangs nog een nieuwe plaat uit, waar dus nog nooit een show mee is gespeeld. Black Veil BridesThe HuShvpes en Motionless in White zijn daarentegen van plan om met een nieuwe plaat naar buiten te komen. Alle bands zijn volop singles aan het uitbrengen, dus het zou ons niet verbazen moesten ze staan te springen om die ook live te spelen. Het kan natuurlijk nog alle kanten op, dus wie weet kiezen ze gewoon voor een zaalshow.

45% zeker op GMM21

© CPU – Chris Stessens

Daarnaast zijn er ook nog heel wat bands die niks op de planning hebben staan. Geen nieuwe muziek, geen shows voor 2021 en eigenlijk nog maar pas op Graspop gestaan… Dat zou een mooie samenvatting zijn voor Disturbed. Met die drie eigenschappen lijkt het ook niet zo zeker dat we de mannen volgend jaar terug zullen zien. Datzelfde geldt voor Phil Campbell and the Bastard Sons play Motörhead. Die band is misschien wel een unieke formatie, gezien de bezetting, maar twee shows zo kort op elkaar… Dat is misschien wel wat te veel van het goede.

Het zijn in elk geval niet de enige bands die geen nieuwe muziek voor te stellen hebben. Kijk bijvoorbeeld maar naar PowerfloTemptTiamat of Chelsea Grin. Daarnaast zijn dat ook niet meteen – met alle respect – de grootste namen op de affiche van Graspop Metal Meeting. Doe daar nog eens bij ze nog geen plannen hebben voor 2021, en een nieuwe passage lijkt alweer wat onzekerder.

Met 3 Doors Down zit er een beetje een vreemde eend in de bijt. Oké, iedereen kent hun monsterhit “Kryptonite”, maar buiten dat nummer heeft de band al in jaren geen nieuwe muziek meer uitgebracht. Doe daar nog eens bij dat er geen nieuwe shows meer op de planning staan. Het lijkt er dus op dat de Graspop-ontmaagding van de Amerikanen nog wat langer op zich zal moeten laten wachten. The Vintage Caravan tourt ook al een hele tijd met hun laatste plaat. Wie de mannen aan het werk wilde zien, had dus ook al kansen genoeg.

We sluiten ons lijstje af met Field of the Nephilim en Michael Schenker’s Temple of Rock. Twee gevestigde waarden, de één al wat groter dan de ander, maar vooral allebei niet al te graag geziene gasten op Graspop. Doe daar dan nog eens bij dat er geen nieuwe tourplannen op tafel liggen en dat beide bands niet met nieuwe muziek bezig zijn. De nieuwe passages zullen waarschijnlijk dus nog even op zich laten wachten.

0% zeker op GMM21

©CPU – Chris Stessens

Iron Maiden werd met veel toeters en bellen bekendgemaakt als eerste headliner voor Graspop 2020. Het werd dan ook de tweede keer op even veel jaar tijd dat de mannen hun Legacy of the Beast-tour naar Dessel brachten en dat leek ook ons iets te veel van het goede. Daarom koos Iron Maiden ervoor om die tour om te zetten in zaalshows. Er was nog een heel klein beetje hoop toen we zagen dat de Amerikanen in dezelfde periode terug zouden keren, maar die verdween al snel toen we ontdekten dat ze op 27 juni in het Sportpaleis zouden staan. Een show op Graspop 2021 zat er dus niet in, en zij die nog een laatste sprankeltje hoop hadden, moeten we teleurstellen. Tijdens GMM21 zitten de mannen in Spanje en Portugal. Wie Iron Maiden wil zien, zal dus richting Antwerps Sportpaleis moeten trekken.

Nieuwe headliner?

Nu Iron Maiden een zaalshow kiest boven Graspop, zit het festival dus met een probleem. Zonder klinkende naam, zullen ze dus op zoek moeten gaan naar een nieuwe publiekstrekker. Zo zou System of a Down een optie kunnen zijn, nu ze expliciet lieten weten festivals in juni aan te doen. Of wie weet is Guns ‘n’ Roses nu wel een optie op hun Europese tour? De toekomst zal in elk geval uitwijzen wie we al dan niet zullen zien in Dessel.

Wie hoop jij terug te zien op Graspop Metal Meeting 2021? Welke bands hoop je dat er nog worden toegevoegd? Laat het ons zeker weten!

Wie wil jij terugzien op Graspop Metal Meeting 2021?
9 juni 2020

About Author

Lucas Palmans


2 COMMENTS ON THIS POST To “Festivalzomer 2021: Wie zien we volgend jaar terug op Graspop Metal Meeting?”

  1. NIco schreef:

    Ik hoop dat alestorm amaranthe skillet powerwolf disturbed terug komen naar gmm21 ik kijk er al vast naar uit see ya all there hell yhea

  2. Tim schreef:

    Hopelijk kan GMM Gojira als headliner zetten deze gasten hebben al bewezen dat ze een geweldige act en show hebben om eindelijk als headliner gekozen te worden ,word hoog tijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief