Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle DYNAH – “Page Blanche”

Franse popmuziek is duidelijk aan een opmars bezig en dat sijpelt stilaan ook door naar onze regionen. De Franse Melody Linhart bracht in 2017 nog een album uit onder eigen naam, maar gooide het roer radicaal om en debuteert met “Page Blanche” als DYNAH. De Engelse taal moest plaats maken voor het Frans en ook de sound van DYNAH belooft in de verste verte geen kopie te zijn van Melody Linhart, die vooral te vinden was in het jazzy soul/folk genre. In de popmuziek vond de Française een ongekende vrijheid.

De Franse, minimalistische elektropop van DYNAH zou klinken als het muzikale huwelijk van Clara Luciani en James Blake. Dat is misschien net een stap te ver voor “Page Blanche”, al snappen we wel waar het idee vandaan komt. Het nummer ligt makkelijk in het gehoor en doet misschien wel meer aan Christine and the Queens denken dan aan eerdergenoemde artiesten. Indruk maken doet DYNAH vooral met de elektronische productie en de plaatsing van de woorden. Het lijkt wel alsof de klanken belangrijker zijn dan wat er effectief gezongen wordt. Tekstueel is het nummer niet zo ingewikkeld, waardoor “Page Blanche” vooral een toegankelijk debuut is dat nog heel wat wegen open laat voor de toekomst.

“Page Blanche” is tevens de eerste single van debuut-ep DYNAH, we zijn alvast benieuwd of de Française daarop nog meer voor elektronica durft te kiezen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single LOVER - "Palm Reader"

Veel is er niet te vinden over de Australische Oliver Kirby. Onder de naam LOVER maakt hij sinds een paar jaar elektronische…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single LANY - "dancing in the kitchen"

Al jaar en dag vormt de Amerikaanse band LANY onze vaste leverancier van zoete synthpopsongs waarop het gebroken hart van zanger Paul…
AlbumsRecensies

Clara Luciani - Cœur (★★★★): In glitter gehulde Franstalige popmuziek

Een tweede plaat maken is voor heel wat muzikanten een bitterzoete vloek, maar evenzeer de uitgelezen kans om jezelf als artiest echt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.