Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Sports Team – “Long Hot Summer”

© CPU – Chris Stessens

Als er één band is die ons vorig jaar helemaal heeft omvergeblazen, is het Sports Team wel. Op Eurosonic 2019 kwamen ze voor de eerste keer fatsoenlijk in het daglicht en een half jaar later mochten ze op zondag meteen de Main Stage van Rock Werchter openen. Ook enkele maanden later op Crammerock lieten ze een goede indruk na. Die concerten zorgden er al snel voor dat we meer en meer goesting kregen in het debuutalbum van de olijke bende uit Londen. Die komt er na lang wachten en uitstellen eindelijk aan; deze vrijdag is het dus zover! Maar vooraleer ze Deep Down Happy officieel uitbrengen, vonden de Britten het nog slim om een paar dagen op voorhand een nieuwe single te droppen.

Na de nummers “Here’s The Thing” en “Going Soft” lag de lat abnormaal hoog voor het zestal. Ze wisten ons dan ook te verrassen met enkele dansbare nummers waarop we voornamelijk scheurende indiegitaren op te horen kregen. Op hun nieuwste single “Long Hot Summer” pakken ze het iets rustiger aan als op hun voorgangers. Ze doen er dan ook alles aan om een iets intiemere sfeer te ontwikkelen die door de groovy en bluesy baslijn zeker te bespeuren valt. Het is een heerlijk, authentiek nummer dat nog maar eens laat zien dat de heren hun jeugdige aanstekelijkheid behouden. Ook opnieuw merken we een mooie ontwikkeling op die de sound van Sport Team weer weet op te krikken, hierdoor komt er toch iets vernieuwend binnen in hun discografie.

Nogmaals laten de Britten zien tot wat ze in staat zijn! Hun nonchalance en humoristisch getinte teksten komen telkens weer juist binnen en net daardoor voorspellen we een grote toekomst voor de jongens en jongedame. Hun debuutalbum Deep Down Happy is vanaf deze vrijdag overal te beluisteren.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2 juni 2020

About Author

Robbe Van Hool


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief