Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Sports Team – “Going Soft”

© CPU – Chris Stessens

De eerste ‘Catch of the Day’ ooit was “M5” van Sports Team. Sinds dat moment ging de carrière van de kleurrijke Britten in stijgende lijn. Ze schopten het tot op de Main Stage van Rock Werchter, kregen de kans om enkele nummers in première te laten gaan op het prestigieuze BBC Radio 1 en binnen afzienbare tijd krijgen we daarbovenop eindelijk een debuutplaat cadeau. Deep Down Happy zou de vertaling moeten worden van alles waar Sports Team voor staat. Britse nonchalance, humoristisch getinte teksten en scheurende indiegitaren. We steken ons enthousiasme niet onder stoelen of banken, want we voorspellen een grootse toekomst voor de jongens en jongedame. Zeker na het horen van vorige singles “Here’s the Thing” en “Fishing” lagen onze verwachtingen voor “Going Soft” redelijk hoog.

“Going Soft” is in ieder geval helemaal niet wat Sports Team doet op het nummer. Of toch niet helemaal… Het nummer begint nog redelijk rustig met een catchy baslijn, maar om de haverklap slaat de sfeer helemaal om. Zo nu en dan vliegen alle instrumenten ons stevig om de oren, om dan weer terug in het niks te verdwijnen. Onze aandacht kan op die manier al helemaal niet wegebben. Alex Rice is weer z’n nonchalante zelf op vlak van de lyrics, maar durft zo nu en dan toch eens uit te halen. Hoewel “Going Soft” een Sports Team-nummer pur sang is, hangt er toch een catchy, groovy sfeer doorheen het nummer en dat zou wel eens kunnen liggen aan de bluesy effecten die de gitaar soms rijk is. Het zou dus zomaar het volgend radiohitje van de Britse bende kunnen worden, waardoor de verwachtingen voor Deep Down Happy nog maar eens wat hoger zijn geworden.

Sports Teams langverwachte debuutplaat Deep Down Happy verschijnt op 19 juni.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

30 april 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief