Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Flaming Lips – “Flowers Of Neptune 6”

© CPU – Bert Savels

The Flaming Lips zitten niet stil dit jaar. Enkele maanden geleden was er al het collaboratieve project met Deap Vally, Deap Lips, en daarnaast was er al de Grace Jones cover “He Stopped Loving Her Today”. Maar nu is de band er voor het eerst dit jaar met eigen muziek en dat in de vorm van “Flowers Of Neptune 6”. Het zou een single worden zonder album bij, maar wel met een clip waarin Wayne Coyne in zijn gekende bol doorheen een verlaten landschap strompelt. Op de achtergrond krijg je ook Kacey Musgraves te horen, dus de band zorgt wederom voor een unieke samenwerking.

Vele bands maken quarantainenummers, en op een bepaalde manier zou “Flowers of Neptune 6” er ook één kunnen zijn. De bol waarin Wayne Coyne zich vaak bevindt, speelt een grote rol in de clip en binnen die bol kan je ook niet besmet geraken. Maar genoeg over het virus, muzikaal weet The Flaming Lips zijn gekende absurde psychedelica boven te halen zonder daarbij te vreemd te klinken. De song is rustgevend en trippy met een wondermooi refrein dat zich als een zachte sjaal rond je nek nestelt. Vooral als de drums iets luider gaan en we een instrumentaal intermezzo krijgen, word je helemaal meegezogen in de wereld van de band. Een prachtnummer!

3667 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

WILDES - Other Words Fail Me (★★★½): De kracht van woorden

Toen Ellie Walker in 2016 met haar debuutsingle “Bare” meteen hoge ogen gooide, leek alles op een snelle doorbraak te wijzen. Haar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Beachy Head - "Destroy Us"

Indieliefhebbers allerhande, verheug je! Een supergroep onder de naam Beachy Head is geboren. De nieuwe band bestaat uit Christian Savill en Rachel…
Albums

Lost Horizons - In Quiet Moments (★★★★): Soundtrack van ongevraagde onthaasting

Lost Horizons is geen band. Het is een Brits project van gitarist Simon Raymonde en drummer Richard Thomas. De eerste speelde bij…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.