FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Tame Impala, Gorillaz, The Strokes en veel meer voor Primavera Sound 2021!

© CPU – Matthias Engels

Het is nog bijzonder lang voor het festivalseizoen van 2021 van start gaat, maar de eerste steenleggingen zijn nu al volop aan de gang. Zo kregen we hier en daar al wat namen voor enkele festivals, maar het Spaanse Primavera Sound dropt meteen een bommetje. Nu denk je misschien: ‘Wat hebben wij hier in de Lage Landen nu aan de line-up van één of ander Spaans festival?’. Toch is zo’n affiche van gigantische relevantie, aangezien het aantoont wie er volgend jaar opnieuw op tour trekt en Primavera meestal een graadmeter is van de line-ups van onze festivals. Natuurlijk staan er heel wat namen tussen die we normaal gezien komende zomer in Spanje aan het werk konden zien, zoals bijvoorbeeld The Strokes, The National, King Gizzard & The Lizard Wizard of Tyler, the Creator, maar er staan ook enkele leuke dingen die nog niet op de planning stonden. Zo merken we dat Tame Impala volgend jaar naar Primavera Sound komt en zit ook Gorillaz, Jamie xx en Charli XCX tussen de bevestigingen.

Ook de exclusieve namen van het festival, zoals Pavement en Bikini Kill komen terug naar Spanje. Of die ook andere festivals doen, blijft nog steeds de vraag, maar doordat ze een jaartje overslaan, lijken de kansen te stijgen. Verder zien we vooral dat veel bands hun festivalshows van dit jaar, volgend jaar gewoon zullen overdoen. Staan voorlopig niet op de line-up zijn onder meer Lana Del Rey, Massive Attack en Kacey Musgraves. Zien we die volgend jaar dan niet terug? Het blijft koffiedik kijken, maar de kansen stijgen er niet om.

Allemaal heel interessant dus, en daardoor worden bijvoorbeeld de speelkansen van pakweg The Strokes, Cigarettes After Sex of Jorja Smith op Rock Werchter 2021 een pak hoger en is de kans dat we namen als Beck, Tyler, the Creator en FKA Twigs volgend jaar terugzien op Down The Rabbit Hole plots ook niet meer zo ondenkbaar. Ontdek hieronder alle namen die Primavera Sound vanmiddag in hun radio-uitzending bekendmaakte en wie weet betekent dat wel dat jouw favoriete band in 2021 gewoon weer op jouw favoriete Belgische of Nederlandse festival staat!

Wie meteen naar Spanje wil gaan, moet van 2 tot 6 juni 2021 in Barcelona zijn, of kan terecht op de site van het festival!

De volledige lijst aankondigingen:

100 gecs – Abbath – AEAEA – AMAIA – Amelie Lens – Autechre – Bad Bunny – Bad Gyal – BAUHAUS – Beck – Big Freedia – Bigklit – Bikini Kill – Black Coffee – Black Country, New Road – Black Lips – Black Midi – Boy Harsher – Brockhampton – C. Tangana – Chromatics – Cigarettes After Sex – Cuban Doll – Desire – DIIV – Dinosaur Jr. – Disclosure (live & dj-set) – DUKI – Earl Sweatshirt – Einstürzende Neubauten – Ela Minus – Fatima Yahama – La Favi – Faye Webster – FKA Twigs – Fontaines D.C. – Freddie Gibbs & Madlib – Gabber Modus Operandi – Gorillaz – Hannah Diamond – DJ Harvey – Helado Negro – Los Hijos De Yayo – IDLES – Iggy Pop – Jamie xx – Jamila Woods – Jawbox – Jehnny Beth – Jenny Hval – Jessica Pratt – The Jesus and Mary Chain – Joan Shelley – Jorja Smith – KANO – King Gizzard & the Lizard Wizard – King Krule – KOFFEE – Leon Vynehall – Les Savy Fav – Lightning Bolt – Little Simz – Lorenzo Senni – Mabel – Manel – Mano Le Tough – Maria Del Mar Bonet – Mariah the Scientist – Metronomy – Mica Levi Dj – Napalm Death – The National – Nina Kraviz – OKLOU – OM – Pabllo Vittar – Paloma Mami – Pavement – Rapsody – Rina Sawayama – Sangre Nueva – DJ Shadow – SHAME – Shellac – SHYGIRL – Sonido La Changa – Special Request – The Strokes – Tame Impala – Tim Burgess – Tyler, the Creator – Vagina Dentata Organ – Yo La Tengo – Young Dolph – Young Thug – Yung Beef

1491 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Features

Nabeschouwing Primavera Sound Barcelona 2022: Zon, zee, prachtige muziek en een streepje Spaanse chaos

Als je muziek een warm hart toedraagt, is het je waarschijnlijk niet ontgaan: de muzikale hoogmis van het jaar speelde zich de…
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 1): Emotionele rollercoaster

Zoals bij ieder festival deze zomer was het ook bij Primavera Sound twee jaar geleden dat ze nog eens van jetje konden…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Primavera Sound 2022 pakt verschroeiend uit met Tame Impala, The Strokes, Pavement, Dua Lipa, Nick Cave en honderden anderen

We kunnen verdrietig blijven over het feit dat we dit jaar opnieuw een alternatieve festivalzomer tegemoet gaan, of we kunnen vol verwachting…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.