Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Oliver Tree – “Bury Me Alive”

Het wonder is geschied! Oliver Tree is (nog maar eens) opgestaan uit de dood. Dat mag natuurlijk met een korreltje zout genomen worden, aangezien de Amerikaan overal een grote promotiestunt van maakt. Die lijken in elk geval te werken, want zijn laatste – alsook eerste – tour wist hij volledig uit te verkopen. Dat die tournee de ‘Goodbye Farewell Tour’ heette, had daar misschien wel wat mee te maken. Uiteindelijk besloot Tree om toch maar niet te stoppen met zijn muzikale project en kwam er zelfs een debuutplaat aan. De release werd dan weer door het coronavirus uitgesteld, wat voor de man ook weer de perfecte reden leek om een punt achter zijn carrière te zetten. “Let Me Down” werd  gezien als een afscheidsnummer, maar eind vorige week leek Oliver toch weer van gedachten te zijn veranderd. Ugly Is Beautiful verschijnt volgende maand én we krijgen zelfs een nieuw nummer te horen.

Op “Bury Me Alive” krijgen we een hele nieuwe kant van Oliver Tree te horen. Het nummer bevat zowaar heel wat hiphopinvloeden, zo doet het zelfs een beetje denken aan Cypress Hill. Natuurlijk wordt daar dan nog de nodige dosis gekheid en bombast aan toegevoegd, zoals we van de Amerikaan gewoon zijn. De pompende beats en catchy baslijnen nemen meteen de bovenhand en Tree rapt als nooit tevoren. Op “Bury Me Alive” klinkt Oliver furieus en grijpt hij ons meteen bij de keel. Dat mag ook wel, want het nummer duurt niet bijzonder lang. De song is dus voorbij voor je het weet, maar weet ons wel te overtuigen. De nieuwste worp van de man klinkt catchy, maar toch redelijk hard voor popmuziek. Zo hebben we het graag!

De langverwachte debuutplaat Ugly Is Beautiful verschijnt op 12 juni.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

26 mei 2020

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief