Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oliver Tree – “Let Me Down”

Oliver Tree een doordeweeks figuur noemen, zou not done zijn. De man schopte het van professioneel scooterrijder tot levende meme en maakt zo nu en dan nog eens wat bombastische nummers. De Amerikaan werd gezien als één van de grootste opkomende talenten, maar kondigde in 2019 dan plots zijn afscheid aan. Dat afscheid bleek uiteindelijk een grote promotiestunt te zijn om tickets te verkopen voor z’n wereldtour. Dat lukte nog ook, want zonder een debuutplaat, liet Oliver Tree elke zaal vollopen. Vorige week had dan zijn langverwachte debuutplaat moeten verschijnen, maar dankzij het coronavirus besliste de man om (weeral) een punt te zetten achter zijn carrière. “Let Me Down” werd een afscheidssingle, al weten we nooit zeker of Oliver weer een grapje maakt.

“Let Me Down” bevat alles wat een Oliver Tree-nummer nodig heeft. Het is kort, maar vooral heel krachtig. De single begint nog akoestisch, maar ontploft al snel door de mix van elektrische gitaren en bombastische beats. De Amerikaan zingt op z’n gekende nonchalante manier, waardoor het niet al te moeilijk is om de refreinen mee te zingen. “Let Me Down” is met z’n kleine twee minuten voorbij voor je het weet, waardoor we toch een beetje op onze honger blijven zitten. Het werd vooral een dubbelzijdig afscheid dus, want Oliver zingt dat hij nooit meer terugkomt, maar het nummer eindigt dan weer met de woorden ‘I’ll come around’. Een leuk nummer, en we geloven vooralsnog niet helemaal dat dit het einde is van Oliver Tree.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2107 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Oliver Tree @ Ancienne Belgique (AB): Entertainment boven muziek

Oliver Tree dankt zijn succes aan TikTok en zijn entertainende videoclips. Dat je daardoor al meteen met een kritischere blik wordt bekeken,…
AlbumsRecensies

Oliver Tree - Alone In A Crowd (★★): Singles en opvulsel

Er valt op z’n minst wel wat te zeggen over de persona van Oliver Tree. De man, die veelal als levende meme…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oliver Tree - "Essence" (feat. Super Computer)

Oliver Tree heeft sinds kort een nieuw kapsel en dat kan maar één ding betekenen: er komt een nieuwe plaat aan. Na…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.