Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foster the People – “Lamb’s Wool”

Verrassend nieuws van de week: Foster the People heeft gebroken met hun label, Columbia, en gaat er vanaf nu alleen voor. Misschien maar goed ook, want frontman Mark Foster gaf al eerder zijn frustratie met de muziekindustrie te kennen. Zijn groep scoorde begin vorig decennium een monsterhit met “Pumped up Kicks”, maar werd sindsdien grotendeels opzijgeschoven en kreeg bitter weinig promotie voor haar nochtans toegankelijke muziek. Na het succes van “Sit Next to Me” leek het even terug de goede kant op te gaan, maar de vier singles die vorig jaar dat succes moesten voortzetten klonken ongeïnspireerd en zwak, met alleen “Style” als relatief lichtpunt. We hoopten dan ook dat deze nieuwbakken vrijheid een nieuwe wind zou vormen voor het kwartet.

Tot ons plezier kan “Lamb’s Wool” wel degelijk overtuigen. De warme pianoakkoorden en dansbare beat doen het geheel klinken als een samensmelting van het beste van Supermodel en Sacred Hearts Club. In de strofes creëert de instrumentatie een retro hiphopgevoel, terwijl de refreinen volop de toer van de psychedelia opgaan. De vergelijking met Tame Impala is snel gemaakt, al scoort dit wat ons betreft een stuk meer dan het nogal wisselvallige The Slow Rush. De wat lege liefdesplatitudes in het refrein zijn het minst interessante aspect van het nummer, maar dat hebben we met moeite door terwijl we op deze beat wegdromen. Eigenlijk had dit alles nog minstens een minuut langer mogen duren, maar misschien is een totale opzijzetting van radioprincipes nog een net iets te onrealistische wens.

Ja, Foster the People, ja. Dit is wat we willen horen, geen tigste fotokopie van “Sit Next to Me”. Laten we maar hopen dat Columbia koppig vasthoudt aan de rechten van “Worst Nites” en “Pick U Up” en dat dit de klank van album vier wordt.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

170 posts

About author
hier schrijf ik opstellen over progressieve rock en liefdesbrieven aan marika hackman, helaas wél met hoofdletters. het is trouwens laira en niet liera • luisterlog: last.fm/user/lyramsr
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Atlas Genius - "Elegant Strangers"

Atlas Genius is terug van weggeweest. Voor lezers die hen niet kennen: Atlas Genius bestaat uit twee Australische broers (Keith en Michael…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foster the People – “The Things We Do”

Mark Foster en zijn kompanen leken tot voor kort met het gaspedaal ingedrukt richting de afgrond te rijden, met een reeks zwakke,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foster the People – “Pick U Up”

De Californiërs van Foster the People zijn langzaam aan het bouwen aan hun volgende plaat, die de opvolger van Sacred Hearts Club…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.