Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Foster the People – “Lamb’s Wool”

Verrassend nieuws van de week: Foster the People heeft gebroken met hun label, Columbia, en gaat er vanaf nu alleen voor. Misschien maar goed ook, want frontman Mark Foster gaf al eerder zijn frustratie met de muziekindustrie te kennen. Zijn groep scoorde begin vorig decennium een monsterhit met “Pumped up Kicks”, maar werd sindsdien grotendeels opzijgeschoven en kreeg bitter weinig promotie voor haar nochtans toegankelijke muziek. Na het succes van “Sit Next to Me” leek het even terug de goede kant op te gaan, maar de vier singles die vorig jaar dat succes moesten voortzetten klonken ongeïnspireerd en zwak, met alleen “Style” als relatief lichtpunt. We hoopten dan ook dat deze nieuwbakken vrijheid een nieuwe wind zou vormen voor het kwartet.

Tot ons plezier kan “Lamb’s Wool” wel degelijk overtuigen. De warme pianoakkoorden en dansbare beat doen het geheel klinken als een samensmelting van het beste van Supermodel en Sacred Hearts Club. In de strofes creëert de instrumentatie een retro hiphopgevoel, terwijl de refreinen volop de toer van de psychedelia opgaan. De vergelijking met Tame Impala is snel gemaakt, al scoort dit nummer wat ons betreft een stuk meer dan het nogal wisselvallige The Slow Rush. De tekst behandelt liefdesperikelen en is het minst interessante aspect van het nummer, maar dat hebben we met moeite door terwijl we op deze beat wegdromen. Eigenlijk had dit alles nog minstens een minuut langer mogen duren, maar misschien is een totale opzijzetting van radioprincipes nog een net iets te onrealistische wens.

Ja, Foster the People, ja. Dit is wat we willen horen, geen tigste fotokopie van “Sit Next to Me”. Laten we maar hopen dat Columbia koppig vasthoudt aan de rechten van “Worst Nites” en “Pick U Up” en dat dit de klank van album vier wordt.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

23 mei 2020

About Author

Lyra muziek is cool. • luisterlog: last.fm/user/lyramsr


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief