Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foster the People – “Pick U Up”

De Californiërs van Foster the People zijn langzaam aan het bouwen aan hun volgende plaat, die de opvolger van Sacred Hearts Club uit 2017 moet worden. Elke paar maanden krijgen we een nieuwe single te horen. Helaas krijgen we het amper warm van al dat nieuwe materiaal. Afgezien van het degelijke “Style” lijkt de band nonstop pogingen aan het doen te zijn om het succes van “Sit Next to Me” te evenaren, en tot nu toe waren die weinig succesvol.

Nieuwste exemplaar “Pick U Up” is gelukkig al beter dan het slome “Imagination”. Toch raken we niet volledig overtuigd. De zangmelodie in het refrein laat wat te wensen over en heeft het oorwurmgehalte van vorig werk bijlange niet. Over het algemeen klinkt het geheel ook erg als Foster the People volgens het boekje; de formule is er, maar we krijgen niks vernieuwends te horen dat het bestaan van dit nummer verdedigt. Het geëxperimenteer met hiphop en psychedelia lijkt naar de achtergrond te zijn geschoven, met een toegankelijke maar uiteindelijk weinig memorabele popsong als resultaat.

Over een totaal foute zet kunnen we echter ook niet spreken. Het nummer is groovy en vrolijk, en zit productioneel goed in elkaar. De funky synths en gitaren doen nogal aan “Worst Nites” denken, maar hebben hier een veel beter effect. Ook Mark Foster lijkt zich tenminste eens te amuseren. Alle elementen voor een sterke song zijn in principe aanwezig, maar bekend met een plaat als Supermodel vinden we dat de optelsom toch iets beter had gekund.

“Pick U Up” is een verademing na heel wat zwakheid uit het Foster the Peoplekamp, maar kan evenwel geen eerdere hoogtes bereiken. Voor ons kan dat nieuwe album dan ook gerust nog even op zich laten wachten.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Cate Le Bon – Pompeii (★★★½): Ontroerend bij momenten, maar geen explosie van emoties

Drie jaar na haar vorige plaat is Cate Le Bon terug met haar nieuwe album Pompeii. Dat de op te vullen schoenen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Atlas Genius - "Elegant Strangers"

Atlas Genius is terug van weggeweest. Voor lezers die hen niet kennen: Atlas Genius bestaat uit twee Australische broers (Keith en Michael…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Foster the People – “The Things We Do”

Mark Foster en zijn kompanen leken tot voor kort met het gaspedaal ingedrukt richting de afgrond te rijden, met een reeks zwakke,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.