Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Patches – “Silver Foxes”

© Leen Hoogmartens

We hebben al een warme week achter de rug, maar vandaag gaat het kwik nog wat meer de hoogte in. Dat heeft alles te maken met Patches, het muzikale alter ego van Lotte Lauwers. Op haar debuutsingle “Hot Enough” werd ons al duidelijk gemaakt welk pad ze met dit project wilde bewandelen; namelijk dat van gedimde rode lichten en sensualiteit. Dat doel kwam dan ook helemaal tot z’n recht toen Patches een paar weken geleden heel wat hartjes sneller deed slaan tijdens haar Winterslaapsessie. Voor wie er toen bij was, zal het splinternieuwe “Silver Foxes” al redelijk bekend in de oren klinken. Het nummer kon ons toen al overtuigen en daarom zijn we vandaag maar al te blij dat Lotte het eindelijk op de wereld loslaat.

Ook op “Silver Foxes” is de elektriciteit die in de lucht hangt bijna voelbaar, al hangt er hier een eerder melancholische sfeer doorheen het nummer. De lichte synths op de achtergrond begeleiden Lottes zwoele stem, waarmee ze als het ware onder onze huid kruipt. In de refreinen gaat het tempo wat de hoogte in, waardoor die zich al wat sneller in ons gehoorkanaal vestigen. Op muzikaal vlak bouwt de song lekker op aan de hand van melancholie en valt alles uiteindelijk chaotisch uit elkaar, waarna het nog even in ons hoofd blijft nazinderen. Patches blinkt dus weer uit in zichzelf zijn en weet ons met haar nieuwste single helemaal in te pakken. We worden – net als op haar vorige single – helemaal ondergedompeld in haar eigen wereldje en daar willen we nog niet meteen uit ontsnappen.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1964 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Patches - "Push Me"

Elk jaar stellen we met Dansende Beren een aantal artiesten voor waarvan we denken dat ze dat jaar zullen doorbreken. Vorig jaar…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens verschillende Belgische en Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…
2022FeaturesUitgelicht

De Belgische Grote Beren Van Morgen 2022: Een terugblik

We hebben elke dag weer het genoegen om nieuwe artiesten en nummers te ontdekken. Sommige acts laten zelfs zo’n diepe indruk op…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.