Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ndugu – “IDWIL”

Ndugu is een akoestisch hiphopproject onder leiding van Owen Perry Weston, die we kennen van bij onder andere PAARD. De vijfkoppige Gentse band combineert akoestische elementen met hiphop tot een geheel van Maliblues en afrobeat. In 2018 brachten ze reeds hun eerste ep Brother uit. “IDWIL” (I Do What I Love) is een voorproefje van hun eerste langspeler, die normaal morgen werd voorgesteld in de Centrale in Gent. De plaat komt nu pas in september eraan.

Het nummer begint met een laid back baslijntje, vergezeld van een eenvoudige drum. Al snel komen daar de stemmen van Owen Perry Weston en Joram Kunde Boumkwo bij die het nummer de body geven dat het nodig heeft. “IDWIL” is een fijne balans tussen reggae en straightforward hiphop. Dat deze single een schot in de roos is, staat buiten kijf en dat het vijftal doen wat ze graag doen, dat merk je gewoon. Nu is het gewoon wachten op die langspeler, die volgens ons hopelijk hoge ogen gaat gooien.

Related posts
AlbumsRecensies

Vince Staples - Ramona Park Broke My Heart (★★½): Herkauwen en risico-avers

Het is bijna zomer en dat kan alleen betekenen dat Vince Staples zich klaarmaakt om zijn beste beentje voor te zetten. De…
AlbumsRecensies

Keshi - GABRIEL (★★★): Een eenkoppige boyband met een vleugje hiphop

We hebben eigenlijk geen idee hoe keshi al die jaren van onze muzikale vangnetten wist te ontsnappen, maar we hebben hem nu…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STIKSTOF - "Achterban" (feat. RonnyHuana)

STIKSTOF, bestaande uit Jazz Brak, Zwangere Guy, Astrofisiks en DJ Vega, bevestigde eind vorig jaar met Familie Boven Alles nog maar eens…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.