Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Ndugu – “IDWIL”

Ndugu is een akoestisch hiphopproject onder leiding van Owen Perry Weston, die we kennen van bij onder andere PAARD. De vijfkoppige Gentse band combineert akoestische elementen met hiphop tot een geheel van Maliblues en afrobeat. In 2018 brachten ze reeds hun eerste ep Brother uit. “IDWIL” (I Do What I Love) is een voorproefje van hun eerste langspeler, die normaal morgen werd voorgesteld in de Centrale in Gent. De plaat komt nu pas in september eraan.

Het nummer begint met een laid back baslijntje, vergezeld van een eenvoudige drum. Al snel komen daar de stemmen van Owen Perry Weston en Joram Kunde Boumkwo bij die het nummer de body geven dat het nodig heeft. “IDWIL” is een fijne balans tussen reggae en straightforward hiphop. Dat deze single een schot in de roos is, staat buiten kijf en dat het vijftal doen wat ze graag doen, dat merk je gewoon. Nu is het gewoon wachten op die langspeler, die volgens ons hopelijk hoge ogen gaat gooien.

22 mei 2020

About Author

Yolan Devriendt


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief