Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle AJA – “Nerve”

Je wereldveroveringstocht beginnen op je zestiende. Het is gewaagd, maar de laatste keer dat er iemand in slaagde, was dat onder de naam Billie Eilish. Het is het risico dus helemaal waard en het zou ons gek genoeg niet verbazen moest AJA – uit te spreken als Asia – er nog in slagen ook. Een nieuwe ster lijkt dus geboren, want haar debuutsingle “Nerve” wist meteen ons en heel wat anderen omver te blazen. Geen droompop of r&b, maar een bombastische, energetische popsong. Eentje die volgens de jonge zangeres met een volledig opengedraaide volumeknop afgespeeld moet worden. We moeten toegeven, ook ons kon ze op die manier om haar vinger winden.

“Nerve” opent in elk geval redelijk rustig met wat mysterieuze synths en de bewerkte stem van AJA, maar daar komt al snel verandering in. Een vrolijke piano en een energetische beat worden uit het niets op ons afgevuurd en dankzij de refreinen zou het nummer wel eens een anthem kunnen worden. In de tekst zit in elk geval niet al te veel variatie, waardoor we het na enkele luttele luisterbeurten al helemaal kunnen meebrullen. We zouden AJA zelfs durven vergelijken met wereldsterren als Little Mix of Jessie J. Of de jongedame ook zo’n grote toekomst tegemoet zal gaan, valt nog af te wachten. Op haar debuutsingle bewijst ze in elk geval al dat ze heel wat in haar mars heeft en vooral dat ze alles heeft om het volgende tieneridool te worden.

FacebookInstagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2117 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single AJA - "How Do You Sleep?"

AJA mag dan wel pientere achttienjaar jong zijn, maar de rijzende popzangeres is inmiddels goed bezig om haar plekje in de popwereld…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #17

Iedere week worden we om de oren geslagen met nieuwe albums. Omdat het moeilijk is om elke plaat zijn eigen review te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.