Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Beths – “I’m Not Getting Excited”

The Beths is een zomers en zorgeloos klinkende indierockband uit Nieuw-Zeeland, die sinds zijn debuutplaat Future Me Hates Me (2018) op de radar van heel wat muziekliefhebbers is verschenen. Muzikaal weet het viertal ons zeer licht te verteren zomerdeuntjes voor te schotelen, die worden aangevuld met nonchalante teksten die vaak heel wat somberder zijn dan het eerste gehoor doet geloven. We waren dan ook meteen fan van die eerste plaat, omdat er vanuit verschillende invalshoeken heel wat uit te puren viel en je nooit klaar was met ontdekken. We zijn dan ook razend benieuwd naar hoe de Nieuw-Zeelanders het er met hun tweede langspeler van af zullen brengen.

Eerste single “Dying To Believe” had een oorwurmgehalte zoals het een goede single betaamt, terwijl tweede worp “I’m Not Getting Excited” het vooral moet hebben van zijn stevig doch aanstekelijk tempo. Die tweede single neigt muzikaal zelfs naar punkrock: strak tempo met stevige gitaren en een gierende bridge. Ook zangeres Liz Stokes klinkt veel minder zweverig dan we van haar gewend zijn. Qua tekst lijkt de song dan ook te gaan over het verwerken van slecht nieuws, en het totaalpakket in acht genomen is het best fijn om The Beths ook eens op deze directere manier te horen. Wetende dat dit de opener wordt van hun nieuwe album, zijn we alvast zeer benieuwd naar wat volgt.

The Beths brengt zijn tweede langspeler Jump Rope Gazers uit op 10 juli, via Carpark Records.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

13 mei 2020

About Author

Matthijs Vandenbogaerde


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief