Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Beths – “Dying to Believe”

We leerden The Beths anderhalf jaar geleden kennen in een klein Brussels cafeetje op een koude herfstavond. De setting kon haast niet meer contrasteren met de zomerse indierock die de Nieuw-Zeelanders schrijven, maar dat kon de pret niet bederven. Hun puike debuutplaat Future Me Hates Me (2018) viel in de smaak bij een steeds groter wordend publiek, en touren in de voorprogramma’s van onder meer Pixies, Death Cab For Cutie en Green Day was een logisch gevolg. De zon jaagt (aan deze kant van de evenaar althans) al enkele dagen de voorjaarswolken weg, waardoor de release van een nieuwe Bethssingle moeilijk beter kon worden getimed.

Een eerste indruk maak je in twee seconden, en dat heeft The Beths begrepen. Een welgezind riffje leidt ons in in “Dying To Believe”, en het valt op dat de aandacht voor dat gitaartje niet verslapt doorheen deze eerste single. Enkele seconden later maken een vlotte drumlijn en Liz Stokes’ herkenbare, nochalante stemgeluid hun opwachting. “Dying To Believe” klinkt opnieuw als een ideaal vrolijk zomerdeuntje, zij het met een tekst over een relatie die op z’n laatste benen loopt. Door die muzikale vlotheid en dat schattig je m’en foutisme zijn we van de Nieuw-Zeelanders gaan houden. Dat we dat ook op nieuw werk kunnen horen, stemt ons zeer gelukkig.

The Beths’ nieuwe album Jump Rope Gazers wordt op 20 juli gereleast via Carpark Records.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

8 april 2020

About Author

Matthijs Vandenbogaerde


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief