Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Honey Lung – “Big”

Londens quartet Honey Lung staat op het punt een nieuwe ep uit te brengen, en dat betekent tijd voor een nieuwe single. Ook kwam het nieuws dat de groep in zee gaat met Big Scary Monsters, het label van onder andere indiedarlings American Football. Groots nieuws dus, vandaar misschien deze nieuwe single “Big”.

Als je “Big” opzet, zou je niet meteen denken dat het een nummer is uit 2020. De band zelf noemt The Smashing Pumpkins als een van hun grootste inspiraties en dat hoor je duidelijk. Het is een single vol subtiele melodieën en typische nineties angst, deels warm en deels melancholisch. “Big” onderlijnt nog eens de kracht van ingetogenheid.

‘’Big’ was meant as an ode to the time I had at Edinburgh Fringe Festival last year, which felt very isolated and gave me a lot of time to think about my choices and relationships I was facing back then.’, legt zanger Jamie Batten uit. De voorbije singles vertellen ons dat de nieuwe ep van Honey Lung wel eens een leuke luisterbeurt kan worden voor iedereen die zin heeft in een grungy throwback.

Die nieuwe ep, Post Modern Motorcade Music, is te beluisteren vanaf 29 mei.

Twitter / Instagram / Facebook

12 mei 2020

About Author

Sam Nassiri


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief