Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jehnny Beth – “Heroine”

Binnenkort verschijnt het eerste solo-album van Jehnny Beth. De artieste wordt gezien als een belangrijke vrouw in de onafhankelijke rockmuziek en dat heeft ze vooral te danken aan haar positie als frontvrouw in Savages. Alle clichés over girlbands smeten ze daar vanaf de eerste dag overboord. Savages bracht twee albums uit en ondertussen stond de frontvouw op het podium met onder meer The XX en LCD Soundsystem. Ze werkte ook samen met artiesten als Trentemøller en Gorillaz. Na altijd de affiche te delen, is het tijd om zelf, alleen in de spotlight te staan. We kregen reeds twee singles te horen van de debuutplaat en na “I’m The Man“, “Flower” en “Innocent” komt daar nu “Heroine” bij.

Vanaf de eerste seconde krijgen we op “Heroine” snelle drumlijnen te horen en zo geeft deze Wonder Woman meteen een uppercut aan de luisteraar. Tijdens het refrein klinkt de stem van Beth zacht terwijl de drum hard blijft kicken. Het nummer wordt opnieuw plots rustiger om vervolgens op te bouwen naar een prachtige climax. Jehnny Beth komt opnieuw op kracht en experimenteert nog wat in het laatste deel van het nummer met onder andere blazers. Net als op alle vorige singles staat Beth er zonder twijfel en ook deze keer klinkt het nummer weer helemaal anders. “Heroine” voelt aan als een shot heroïne en vrijwel meteen wil je meer van deze muzikale drug.

TO LOVE IS TO LIVE verschijnt op op 12 juni.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

903 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 4): Fonkelend richting ontknoping

Het lot van dag vier hing een tijd lang aan een zijden draadje, want tot gisterenmiddag bleef het onduidelijk of grote afsluiter…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
AlbumsRecensies

Jehnny Beth – TO LOVE IS TO LIVE (★★★★½): Ook wreed savage zonder haar band

Wie hijgt daar heet in onze nek en blaast tegelijk koude rillingen over onze rug? Het is Jehnny Beth. Ze werkte samen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.