Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jehnny Beth – “Innocence”

Jehnny Beth bracht al lo-fi en rockmuziek uit als deel van respectievelijke John & Jehn en Savages, maar focust zich momenteel op haar solocarrière. Nog voor Camille Berthomier zich Jehn begon te noemen, was ze al verschillende malen op het witte doek te zien in Frankrijk. Naast acteren en zelf muziek maken, maakt ze ook nog eens radio. We zouden Jehnny Beth een duizendpoot kunnen noemen, die graag experimenteert en zich bovendien niet vastpint op één muziekgenre.

Het is inmiddels wel duidelijk dat Jehnny Beth al veel ervaring opdeed, en over die levenservaringen zingt ze op “Innocence”. Met industriële geluiden en harde teksten tijdens de strofes, trekt ze zeker en vast aandacht. Tijdens het refrein gaat het er opnieuw wat rustiger aan toe en vraagt ze zich af of je een koud persoon wordt door in de stad te leven. Het lied lijkt wel het tegenovergestelde te vertellen van “City’s Full” van Savages (waar Beth de vocals voor haar rekening neemt). Het contrasterende en niet officiële tweeluik tonen nog maar eens aan hoe graag de zangeres met contrasten speelt.

Als alles volgens plan verloopt, verschijnt Jehhny Beths solo-debuutalbum TO LOVE IS TO LIVE op 20 mei, maar het zou niet het eerste album zijn dat wordt uitgesteld door COVID-19.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

903 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 4): Fonkelend richting ontknoping

Het lot van dag vier hing een tijd lang aan een zijden draadje, want tot gisterenmiddag bleef het onduidelijk of grote afsluiter…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MONO - "Innocence"

We leerden de Japanners van MONO lang geleden kennen in een amper voor de helft gevulde tent op Pukkelpop waar we met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.