Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sinead O’Brien – “Roman Ruins”

Foto: Zachariah Mahrouche

Sinead O’Brien brengt komende zomer haar eerste ep uit en dat heugelijke nieuws kondigde ze aan met een nieuwe single. De Ierse bracht reeds enkele singles uit waarvan “Fall With Me” de recentste is. De artieste combineert poëzie met rockmuziek waardoor ze met een origineel geluid naar buiten komt en daar komt er dan nog eens bij dat O’Brien graag experimenteert. Inspiratie vindt ze dan weer bij artiesten als Patti Smith, Mark E. Smith van The Fall en Frank O’Hara.

“Roman Ruins” gaat over verandering en hoezeer Sinead O’Brien daarop gefixeerd is. De tekst zit opnieuw vol mooie woordkeuzes en zinsconstructies waardoor het moeilijk is om één of twee lyrische hoogtepunten te kiezen. Muzikaal gezien krijgen we ook deze keer iets te horen dat zich tussen rock en punk bevindt. De drum voegt iets rauw toe aan het nummer en lijkt in wat in contrast te staan met de stem van Sinead O’Brien. Ook “Roman Ruins” komt zeer plots ten einde waardoor we even verbaasd zijn en met een hongertje blijven zitten.

Drownig In Blessings verschijnt aanstaande zomer en is geproducet door Dan Carey die eerder al samenwerkte met onder meer Fontaines D.C. en Kate Tempest.

Facebook

https://soundcloud.com/sineadobrien-music/roman-ruins

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

1166 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Sinead O Brien - Time Bend and Break The Bower (★★★½): Aanlokkelijk, abstract en angstaanjagend

Afkomstig uit het Ierse Limerick kon het bijna niet anders dan dat Sinead O Brien geboren werd om poëtische teksten te schrijven….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sinead O Brien - "Like Culture"

Dat gesproken woord nog niet dood is werd dit jaar nog maar eens bewezen met het nieuwe fantastische album van Kae Tempest,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe Sinead O Brien - "Kid Stuff"

Wie vroeger Sinead zei, had het over O’Connor, maar ondertussen is Sinead O Brien bezig aan haar opmars. De Ierse voegde de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.