Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sinead O’ Brien – “Fall With Me”

Foto: Zachariah Mahrouche

Sinead O’ Brien is origineel afkomstig van Limerick in Ierland, maar vertoeft heden ten dage in Londen. Ze is dichter en sinds 2018 smijt ze haar poëtisch repertoire over rocknummers. Dat zorgt voor een erg gedurfde en originele sound, die ze ook tijdens haar liveperformances ten volle tot uiting probeert te brengen. Experimenteren en improviseren zijn nooit veraf. So far bracht Sinead o’ Brien al vier singles uit, waarvan “A Thing You Call Joy” vrijwel de bekendste is. Nu komt daar dus een vijfde single bij, “Fall With Me”.

Op “Fall With Me” klinkt Sinead erg vastberaden. Ze neemt de touwtjes volledig in handen en neemt ons mee op een poëtisch tripje vergezeld door een levendig rocknummertje. De experimentele gitaargeluiden afgewisseld met bekend in de oren klinkende akkoorden passen perfect binnen het geheel. De teksten schommelen tussen poëzie en zang, maar ondanks dat klinkt het uiteindelijk best wel catchy, zeker in combinatie met de muziek. Het vormt uiteindelijk een bijna hypnotiserend geheel dat best leuk aanvoelt.

Related posts
AlbumsRecensies

Sinead O Brien - Time Bend and Break The Bower (★★★½): Aanlokkelijk, abstract en angstaanjagend

Afkomstig uit het Ierse Limerick kon het bijna niet anders dan dat Sinead O Brien geboren werd om poëtische teksten te schrijven….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sinead O Brien - "Like Culture"

Dat gesproken woord nog niet dood is werd dit jaar nog maar eens bewezen met het nieuwe fantastische album van Kae Tempest,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe Sinead O Brien - "Kid Stuff"

Wie vroeger Sinead zei, had het over O’Connor, maar ondertussen is Sinead O Brien bezig aan haar opmars. De Ierse voegde de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.