Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sinead O’ Brien – “Fall With Me”

Foto: Zachariah Mahrouche

Sinead O’ Brien is origineel afkomstig van Limerick in Ierland, maar vertoeft heden ten dage in Londen. Ze is dichter en sinds 2018 smijt ze haar poëtisch repertoire over rocknummers. Dat zorgt voor een erg gedurfde en originele sound, die ze ook tijdens haar liveperformances ten volle tot uiting probeert te brengen. Experimenteren en improviseren zijn nooit veraf. So far bracht Sinead o’ Brien al vier singles uit, waarvan “A Thing You Call Joy” vrijwel de bekendste is. Nu komt daar dus een vijfde single bij, “Fall With Me”.

Op “Fall With Me” klinkt Sinead erg vastberaden. Ze neemt de touwtjes volledig in handen en neemt ons mee op een poëtisch tripje vergezeld door een levendig rocknummertje. De experimentele gitaargeluiden afgewisseld met bekend in de oren klinkende akkoorden passen perfect binnen het geheel. De teksten schommelen tussen poëzie en zang, maar ondanks dat klinkt het uiteindelijk best wel catchy, zeker in combinatie met de muziek. Het vormt uiteindelijk een bijna hypnotiserend geheel dat best leuk aanvoelt.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe Sinead O Brien - "Kid Stuff"

Wie vroeger Sinead zei, had het over O’Connor, maar ondertussen is Sinead O Brien bezig aan haar opmars. De Ierse voegde de…
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 40 beste ep’s van 2020

De ep is een formaat dat hoe langer hoe meer aan relevantie wint. Zeker in tijden waarin albums moeten worden uitgesteld en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sinead O'Brien - "Roman Ruins"

Sinead O’Brien brengt komende zomer haar eerste ep uit en dat heugelijke nieuws kondigde ze aan met een nieuwe single. De Ierse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.