Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Rolling Blackouts Coastal Fever – “Falling Thunder”

© CPU – Kris Kellens

Als er één band is die aan een constante flow straffe muziek blijft uitbrengen, dan is dat Rolling Blackouts Coastal Fever. De Australische janglepoprockgroep weet een immens sterke discografie voor de dag te leggen die met één fullalbum en twee ep’s al rijkelijk gevuld is. Sideways to New Italy moet hun reportoire nog wat aandikken en we kregen er al twee lekkere singles uit. “She’s There” en “Cars In Space” gaven aan dat de band niet zou afzwakken, en met “Falling Thunder” wordt dat alleen maar duidelijker.

Voor de verandering worden we terug vier minuten ondergedompeld in wondermooie harmonieën en aanstekelijke gitaren. Je zou de band kunnen betichten van te veel uit hetzelfde vaatje te tappen, maar toch geven de bandleden er altijd een heerlijk unieke draai aan. Zo laten ze de gitaren weer volop in het rond vliegen en dat gebeurt op zo’n zachte manier dat je helemaal begint mee te zweven. Dat de band ook de vocals als een perfecte cohesie kan laten samengaan, geeft blijk van een uitzonderlijk talent. Rolling Blackouts Coastal Fever weet als geen ander hoe ze muziek een positieve draai kan geven zonder eigenheid te verliezen, wat een band!

Uitkijken dus naar het album dat er binnen exact een maand, op 5 juni, aankomt.


Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

5 mei 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief