Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Rolling Blackouts Coastal Fever – “She’s There”

© CPU – Kris Kellens

Er is geen enkele band op deze wereldbol die momenteel zo dynamisch en kwiek uit de hoek kan komen als de Australiërs van Rolling Blackouts Coastal Fever. In 2018 verscheen debuutalbum Hope Downs en hoewel het niet de plaat van het jaar werd, zetten we hem toch nog eens regelmatig op. De band maakt dan ook makkelijk verteerbare muziek en we waren al even reikhalzend aan het uitkijken naar een nieuwe plaat. Die komt er op 5 juni in de vorm van Sideways To New Italy. Met “She’s There” horen we daar na “Cars In Space” een tweede nummer uit.

Naar goeie gewoonte steekt ook “She’s There” van wal met heerlijk jangly gitaren. Eerst zijn de vocals nog tamelijk ruw voor een nummer van Rolling Blackouts Coastal Fever, maar eens de samenzang tijdens het refrein de bovenhand neemt, is het ontegensprekelijk weer een heerlijk dromerig nummer. Na enkele minuten laat de band de gitaren opnieuw op de voorgrond treden en zo staat ook “She’s There” na afloop meteen terug op repeat. Rolling Blackouts Coastal Fever blijft sterke nummers uitbrengen en we kunnen dan ook niet wachten tot 5 juni.

Op 13 juni zou de band op Best Kept Secret Festival moeten spelen.

31 maart 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief