Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rolling Blackouts Coastal Fever – “She’s There”

© CPU – Kris Kellens

Er is geen enkele band op deze wereldbol die momenteel zo dynamisch en kwiek uit de hoek kan komen als de Australiërs van Rolling Blackouts Coastal Fever. In 2018 verscheen debuutalbum Hope Downs en hoewel het niet de plaat van het jaar werd, zetten we hem toch nog eens regelmatig op. De band maakt dan ook makkelijk verteerbare muziek en we waren al even reikhalzend aan het uitkijken naar een nieuwe plaat. Die komt er op 5 juni in de vorm van Sideways To New Italy. Met “She’s There” horen we daar na “Cars In Space” een tweede nummer uit.

Naar goeie gewoonte steekt ook “She’s There” van wal met heerlijk jangly gitaren. Eerst zijn de vocals nog tamelijk ruw voor een nummer van Rolling Blackouts Coastal Fever, maar eens de samenzang tijdens het refrein de bovenhand neemt, is het ontegensprekelijk weer een heerlijk dromerig nummer. Na enkele minuten laat de band de gitaren opnieuw op de voorgrond treden en zo staat ook “She’s There” na afloop meteen terug op repeat. Rolling Blackouts Coastal Fever blijft sterke nummers uitbrengen en we kunnen dan ook niet wachten tot 5 juni.

Op 13 juni zou de band op Best Kept Secret Festival moeten spelen.

3659 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
InstagramLiveRecensies

Rolling Blackouts Coastal Fever @ Botanique (Orangerie): Onbezorgd gitaarplezier

De voorbije weken werden we om de oren geslagen met festivalprikkels en dat zal er de komende weken niet minder op worden….
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 2): Eind goed, al goed

Barcelona is voor twaalf dagen in de ban van Primavera Sound, want de organisatie heeft alle zeilen bijgezet om de editie van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.