Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Eartheater – “Below the Clavicle”

Eartheater is een waarlijk fascinerende artieste, die we dankzij haar fantastische mixtape Trinity uit 2019 niet meer uit ons hoofd krijgen. Eind 2019 loste ze nog verrassend samen met LEYYA een overtuigende ep, waarna het even stil werd rond de Amerikaanse performance-kunstenares. Ze speelde hier en daar wat shows, waaronder ook één in Leuven, maar qua releases liet ze ons even in spanning afwachten over wat en wanneer we iets nieuw van haar mochten verwachten.

“Below the Clavicle” is weer zo een heerlijk atypisch nummer, dat heel symfonisch en vredevol overkomt, maar toch een ruw kantje heeft. Eartheater bewandelt weer gracieus de lijn tussen engelenzang en demonische kreetjes, waardoor we ondanks het rustiger sfeertje allesbehalve dan tot rust komen. “Below the Clavicle” voelt als een warme knuffel, die toch beklemmend overkomt, waardoor kippenvel nooit ver weg is. Eartheater weet nu eenmaal hoe ze een magnifiek werkje in elkaar moet steken en dat is haar ook deze keer gelukt.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

5 mei 2020

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief