Albums, Recensies

LEYA & Eartheater – Angel Lust (★★★★): Sinistere engelendans

Wanneer twee buitenaardse muzikale projecten elkaar kruisen en visies delen, kan dat niet anders dan eindigen in een samenwerking. Het in New York gebaseerde duo LEYA, bestaande uit harpiste Marilu Donovan en violist Adam Markiewicz, en de New Yorkse muzikante & choreografe Eartheater zijn soulmates die een diepe passie voor ongewone electro muziek delen. Het resultaat Angel Lust motiveert tot dromen en overstijgt de realiteit in verschillende dimensies.

Angel Lust is niet de eerste samenwerking tussen Eartheater en LEYA, want op LEYA’s bezwerende debuutalbum staat met “666” al een eerste prikkelende symbiose van de drie muzikale breinen. De vier nummers tellende ep is in zekere zin een verderzetting van het abstracte nummer, maar overdondert toch net iets meer door een sterke sfeerzetting die op veel vlakken adembenemend is.

De opener “Angel Path” geeft je vleugels van zodra je de harp hoort in combinatie met Eartheater’s unieke zangstijl. Hoe engelachtig het ook schijnt te klinken, de sinistere bijsmaak zorgt voor een pakkend wrang gevoel dat je niet al te snel zult vergeten. Het daaropvolgende “Mint” zet je niet minder op het verkeerde been, maar laat je even bedeesd achter.

“Milky Eye” gaat door merg & been, en laat geen oog droog. De ruwheid van het nummer, in combinatie met de kenmerkende geluiden uit LEYA’s en Eartheater’s muziek, geeft je een zaligmakend gevoel, dat ook afsluiter “Stronger” weet op te wekken. Het laatste nummer is meteen ook het einde van een veertien minuten durende trip, waar je na afloop nog een uur stil van bent.

Het is aanzienlijk hoe Eartheater en LEYA elkaar laten uitblinken door elkaars sterktes te accentueren. Het harpspel van Donovan klinkt scherp zoals altijd, de stem van Eartheater is nog fragieler en de viool van Markiewicz wekt zoals gewoonlijk diepe gevoelens in onze ziel uit. Angel Lust vraagt engelen op een sinistere wijze ten dans en ook wij halen ons aureooltje boven.

Op 13 februari speelt Eartheater een gratis concert op de Artefact Opening in Leuven. Meer info staat in het Facebook-evenement.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2 januari 2020

About Author

Maxim Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief