Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thurston Moore Group – “May Daze”

© CPU – Christophe Brysse

Sonic Youth-gitarist en punklegende Thurston Moore is zijn kot in Londen aan het opruimen en daarbij komt hij al eens een plaatje tegen dat rijp is voor publicatie. Op Bandcamp kon je eerder al drie nummers van wijlen zijproject Chelsea Light Moving en een restje van Rock n Roll Consciousness uit 2017 vinden. Na het bizarre livealbum en de New Order-cover van vorig jaar is deze single eindelijk een nieuw, ietwat normaal nummer met band. De chemie tussen mede-Sonic Youther Steve Shelley, My Bloody Valentine-bassiste Deb Googe en gitarist James Sedwards lijkt onveranderd sinds 2014, al mist het nummer wat poer.

Qua klanken valt er niets op te merken dat we van de geluidstovenaar nog niet gehoord hebben. Gitaargestriem, dissonante akkoorden en een crescendo op het einde, daar gingen we al vanuit. We zijn blij dat Moore zijn stem wat spaart, de man is ook niet meer van de jongste. Enige opvaller is Deb Googe, die goed te horen is in de mix, maar ook zij houdt zich precies wat in. Op zijn Instagram valt te zien dat de ex-New Yorker het niet zo heeft voor de huidige Amerikaanse president, vandaag is de boodschap dan ook om tegen hem te stemmen in november. ‘A soundtrack for our usa sisters + brothers to register as voters today, if you still need to – we can change the world – free all political prisoners – insurrection for common decency – rock n roll consciousness – more to come’. Meer kan je daar niet aan toevoegen.

Facebook / Instagram / Website / Twitter

174 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thurston Moore - "Rewilding"

Voor de mensen bij wie de naam Thurston Moore niet onmiddellijk een belletje doet rinkelen, kunnen we kort meegeven dat de man…
AlbumsFeatured albumsRecensies

METZ - Up On Gravity Hill (★★★½): Sanguinische, maar georganiseerde chaos

In het hart van Ottawa vormde zich in 2007 de band METZ. Die bestond toen uit zanger-gitarist Alex Edkins en Hayden Menzies,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cloud Nothings - "Silence"

Een kleine twee weken voor de release van hun achtste studioalbum Final Summer, brengen de rockers van Cloud Nothings toch nog een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.