Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thurston Moore Group – “May Daze”

© CPU – Christophe Brysse

Sonic Youth-gitarist en punklegende Thurston Moore is zijn kot in Londen aan het opruimen en daarbij komt hij al eens een plaatje tegen dat rijp is voor publicatie. Op Bandcamp kon je eerder al drie nummers van wijlen zijproject Chelsea Light Moving en een restje van Rock n Roll Consciousness uit 2017 vinden. Na het bizarre livealbum en de New Order-cover van vorig jaar is deze single eindelijk een nieuw, ietwat normaal nummer met band. De chemie tussen mede-Sonic Youther Steve Shelley, My Bloody Valentine-bassiste Deb Googe en gitarist James Sedwards lijkt onveranderd sinds 2014, al mist het nummer wat poer.

Qua klanken valt er niets op te merken dat we van de geluidstovenaar nog niet gehoord hebben. Gitaargestriem, dissonante akkoorden en een crescendo op het einde, daar gingen we al vanuit. We zijn blij dat Moore zijn stem wat spaart, de man is ook niet meer van de jongste. Enige opvaller is Deb Googe, die goed te horen is in de mix, maar ook zij houdt zich precies wat in. Op zijn Instagram valt te zien dat de ex-New Yorker het niet zo heeft voor de huidige Amerikaanse president, vandaag is de boodschap dan ook om tegen hem te stemmen in november. ‘A soundtrack for our usa sisters + brothers to register as voters today, if you still need to – we can change the world – free all political prisoners – insurrection for common decency – rock n roll consciousness – more to come’. Meer kan je daar niet aan toevoegen.

Facebook / Instagram / Website / Twitter

58 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Doodseskader – MMXX: Year Zero (★★★★): Ontstaan om af te maken

Neem een jute zak en steek er de doom van Amenra in. Meng deze met het noisegeluid van Kapitan Korsakov en besprenkel…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Doodseskader - "Meat Suit"

Klaar voor een nieuw bommetje in het land van sludge en noise? ‘t Is eens iets anders dan het land van melk…
AlbumsRecensies

Thurston Moore - BY THE FIRE (★★★★): Een psychedelische trip, voor echt deze keer

Thurston Moore ziet het groots. De laatste jaren bleven de verwezenlijkingen van zijn kant ons maar toestromen. Van geïmproviseerde solo-optredens tot minutieus…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.