banner

Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Thurston Moore – “Three Graces” – “Spring Swells” – “Pollination”

© Vera Marmelo

Sinds het uiteenvallen van legendarische punkvernieuwers Sonic Youth in 2010 is Thurston Moore het bandlid dat beslist het meest vrucht draagt. Zo bracht hij de laatste vijf jaar jaarlijks een album uit. The Best Day uit 2014 en Rock N Roll Consciousness uit 2017 gelden als standaardwerken voor wie zijn stijl van ruis en atmosfeer wil leren kennen. Vorig jaar toonde hij nog eens dat hij bereid is te zweten met het “Mx Liberty“. Dit jaar stond zijn uithouding eerder centraal. Het album Spirit Counsil dat in september uitkwam, bestaat uit slechts drie oernummers van elk een half uur of langer. Het zijn herwerkte liveopnames van zijn recente New Noise Guitar Explorations, waarbij “Alice Moki Jayne” overeenkomt met het optreden van zijn twaalfsnarenensemble in de Vooruit in januari. De Londenaar uit New York komt sinds zijn verhuis inderdaad graag naar België, daarover later meer.

Moore heeft al een carrière van bijna veertig jaar achter de rug. Toch blijft hij zoeken naar nieuwe manieren om hetzelfde te zeggen, zo ook op deze B-sides van zijn nieuwste plaat. “Three Graces” klinkt als een onheilspellende scene uit een oude horrorfilm. Het is een bijna ambient nummertje vol krioelende klanken, maar waarin verder weinig gebeurt. Een betere kandidaat om doordringende spanning op te bouwen is “Spring Swells”, met zijn diep gezoem van gitaren en een crescendo van elektronische accenten. Het is een soort ruimtenoise dat we nog niet vaak gehoord hebben. Echter zit ook hier meer in aangezien het nummer niet veel verder durft te gaan dan het begint.

“Pollination” is een stuk toegankelijker en hangt qua klank wat in het gemiddelde van deze vier vrijgaven. Enkel “Leave Me Alone” is een uitblinker met een echte progressie, al is het eigenlijk een cover van New Order die al een maand op youtube staat. Moore maakt er een ingrijpende bewerking van, zonder het origineel te verliezen. Hij draagt duidelijk zorg voor zijn ouder wordende stem, wat resulteert in een cover die ons tot het einde boeit. De wervelende outro mocht voor ons zelfs nog een stukje langer. Deze singles zijn dus een leuke aanvulling in zijn repertoire, al zijn het zeker geen verbijsterende meesterwerken.

Wie het geluk heeft een ticket te bemachtigen kan de Thurston Moore Group morgen aan het werk zien op Sonic City in Kortrijk!

WebsiteFacebook – Instagram

89 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Thank - "Good Boy"

Thank is een vijfkoppige postpunk/noiserock band uit Leeds. Ze brachten al enkele ep’s uit, maar nu is het tijd voor hun debuutalbum….
InstagramNieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Ohio Mark - "Horses"

Toen we anderhalf jaar geleden vroegen aan vijftien Belgische toppers waarom 2021 beter zou zijn dan 2020, fluisterde Crowd Of Chairs ons…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mob Wife - "Petri Dish"

De lockdown(s) van afgelopen jaar hadden een opmerkelijk effect op de productiviteit. Sommige mensen kregen niks meer gedaan, terwijl de afwezigheid van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.