Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gus Dapperton – “First Aid”

Gus Dapperton is de laatste tijd ‘all over the place’. Samen met BENEE scoorde hij een TikTok-hit met “Supalonely” en stilaan lopen ook de radio’s warm voor het catchy deuntje. Zijn debuutplaat Where Polly People Go to Read is inmiddels ook al een klein jaartje uit, maar toch bleef Gus Dapperton niet bij de pakken zitten. Het nieuwe album zit naar eigen zeggen in de laatste rechte lijn en zou nog dit jaar moeten uitkomen. Vorige week lanceerde Gus nog een speciaal t-shirt waarvan alle opbrengsten gedoneerd zullen worden aan United Way, een fonds dat mensen na de coronacrisis uit de nood zal hebben. Vandaag loste hij zoals beloofd het daarbij passende nummer “First Aid”.

“First Aid” gaat over de interne pijn die je kunt voelen als je alleen bent en past daardoor best wel in de situatie waarin velen zich nu bevinden. Het nummer begint vrij rustig met enkele warme gitaarakkoorden en de melancholische zang van Gus Dapperton. Na een eerste strofe neemt het nummer iets meer vaart op en valt de band mee in. Het dromerige blijft echter behouden en geeft “First Aid” een aangename luchtigheid. Het refrein zit goed in elkaar en is de perfecte gelegenheid om eens ruiger om de hoek te komen. Hier en daar hoor je ook nog de stem van Amadelle, die met haar hogere stem een goed contrast vormt met Gus Dapperton.

Facebook

Ontdek nog meer muziek via onze Spotify.

1812 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gus Dapperton - "Don't Let Me Down" (feat. BENEE)

Toen het coronavirus net uitbrak in het voorjaar van 2020, vonden velen van ons een remedie tegen verveling op TikTok. Als je…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gus Dapperton - "Horizons"

Het is ondertussen alweer drie jaar geleden dat Gus Dapperton voor het laatst een nieuw album uitbracht. In 2020 verscheen het plezante Orca,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Anna of the North - Crazy Life (★★★): Elf toffe popsongs

Het is niet meer dan logisch dat een artiest in zijn of haar thuisland net dat tikkeltje populairder is dan buiten de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.