Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Jack Garratt – “Better”, “Get In My Way” & “Mend A Heart”

© CPU – Larissa Zenner

Twee maanden geleden vierde Jack Garratt zijn grootse terugkeer. De Brit was in 2016 nog de BBC Sound Of en bracht in datzelfde jaar zijn debuutplaat Time uit. Alhoewel de pers en de muziekliefhebbers unaniem overtuigd waren van zijn eerste album, was Jack Garratt iets minder overtuigd van zijn werk. Na een slopende tour belandde Jack Garratt ook nog eens in een zware depressie waar hij maar moeilijk uit kon geraken. Met dank aan professionele ondersteuning en muziek ging het weer beter met Jack en concentreerde hij zich op het maken van zijn tweede album Love, Death & Dancing. Het album werd in vier volumes opgesplitst en na een sterk eerste volume volgde er nu een minstens even straffe tweede volume.

“Better” zal de gelukkigen die er begin maart in de Botanique bij waren bekend in de oren klinken. We waren toen al helemaal weg van het nummer en halen ook nu weer de superlatieven boven. “Better” is pure magie! Vanaf de eerste seconde ben je mee en heb je zin om even je beste danspasjes boven te halen. Snel ontplooit “Better” zich tot een sterk gecomponeerd stuk, dat steeds grootser wordt en vol gekke twists zit. De spontaniteit en de vreugde spatten er van af en laat dat net dat zijn wat we nu nodig hadden. “Better” is nu al een van de betere nummers van het jaar!

“Get In My Way” begint iets rustiger, maar zit desondanks al vroeg boordevol spanning. De experimentele aanpak in de strofe gaat over in een catchy refrein waarin Jack weer alle registers opentrekt. De opbouw op het einde leidt naar een bevrijdend refrein (inclusieve trompetten) waarop ook weer stevig gedanst kan worden werken. De percussie is subliem en voorziet het nummer van veel strakheid. “Mend A Heart” moet zeker niet onderdoen voor de andere twee nummers. De multi-instrumentalist haalt weer het beste uit zichzelf naar boven en daar kan je maar moeilijk aan weerstaan. De overgave en de passie die Jack Garrat in zijn muziek steekt, hoor je er zo in. Ook de manier hoe hij zijn stem gebruikt en het nummer naar een andere niveau tilt, is extraordinair.

Wat een geniale muzikant hij is, laat Jack Garratt ook op het tweede volume van zijn tweede plaat Love, Death & Dancing horen. Met een enorme variatie in de drie nummers overtreft de Brit zichzelf nog maar eens. Met spanning wachten we nu al naar de volgende straffe stoot van hem, maar zolang genieten we nog verder van deze parels.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1285 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single ZAYN - "Better"

Na een aantal succesvolle jaren met de Britse boyband One Direction besloot Zayn Malik in 2015 zijn eigen weg in te slaan….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ricky Reed - "Better" feat. Leon Bridges en Kiana Ledé

De naam Ricky Reed doet bij de meeste mensen niet meteen een belletje rinkelen, maar toch heeft hij al vier Grammy nominaties…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.