Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Jack Garratt – “Time”, “Mara” & “Return Them to the One”

Iets meer dan vier jaar moesten we wachten op nieuwe muziek van Jack Garratt, maar er blijkt licht aan het einde van de tunnel. De Brit kondigde onlangs aan weer op een kleine tour te gaan en daar heel wat nieuwe werk te willen testen. In 2016 ging het voor Jack Garratt plots heel snel dankzij de bekroning tot BBC Sound of 2016, voor andere grootheden als Dua Lipa, Mura Masa en Loyle Carner. Zijn debuut Phase werd een succes en bracht hem op heel wat plekken over de hele wereld. De verwachtingen voor zijn tweede plaat zijn dan ook bijzonder hoog, maar de sympathieke multi-instrumentalist liet zich niet overhaasten. Vandaag presenteerde hij zijn eerste deel van zijn nieuwe plaat Love, Death & Dancing bij Annie Mac. Het nieuwe album verschijnt op 29 mei.

Het lange wachten werd beloond met drie gloednieuwe nummers, die samen het eerste volume van Love, Death & Dancing vormen. Opener “Time” is een uiterst radiovriendelijke terugkeer waarin weer heel wat genres met elkaar worden gecombineerd. Het elektronische kantje neemt de bovenhand, terwijl de gitaar weer voor wat ruigheid kan zorgen. Het nummer heeft een triomfantelijk einde waarmee onze dansbenen helemaal worden losgeschud.

“Mara” is iets experimenteler, maar wel nog heel toegankelijk. Wat nog redelijk rustig begint, krijgt langzaamaan meer lagen en meer kleur. Ons bevalt vooral de manier waarop Garratt met meerstemmigheid werkt. Ook de fraaie opbouw mag er zijn en ook hier kan er weer lustig op doorgedanst worden. Op het laatste nummer “Return Them to the One” stelt Jack Garratt zich dan weer bijzonder fragiel op. Het nummer gaat van heel ingetogen naar iets grotere klanken, waardoor het ons toch wat aan Bon Iver doet denken. Vooral het spelen met het contrast rustig-hard mag er zijn, en toont aan dat Jack Garratt de afgelopen drie jaar zeker niet heeft stil gezeten.

Jack Garratts comeback is met andere worden meer dan geslaagd en doet ons alvast uitkijken naar 29 mei! Op woensdag 4 maart kun je hem alvast bewonderen in de Botanique in Brussel.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1926 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Andromedik - "Time"

Je moet als Belgische drum-‘n-bassliefhebber de laatste jaren onder een erg zware steen geleefd hebben als de naam Andromedik je niet bekend…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jack Garratt - "Just How I Like It"

Het verhaal van Jack Garratt leest een beetje vreemd. Toen de Britse multi-instrumentalist met zijn debuutplaat Phase naar buiten kwam, schoot zijn ster pijlsnel…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rhodes - “The Love I Give”

Dat Rhodes een tranentrekker pur sang is, is eigenlijk al geen geheim meer. Met een unieke stem die menig mens weet te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.