Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Safi – “Littekens”

De dagen van Safi & Spreej liggen al lang in het verleden voor Sevi “Safi” Geerts. Al sinds 2016 gaat Safi solo, een traject dat hij met glans aflegt. Na een hoop singles verscheen in 2018 zijn debuutplaat Bewust en een jaar later kwam de korte maar krachtige ep B L E U uit. Sinds dan dropte de vierentwintigjarige Mechelaar nog heel wat singles waaronder “Gewoon Ruben” als eerbetoon aan de gelijknamige rapper die vorig jaar uit het leven stapte. Nieuwste single “Littekens” is van een heel ander kaliber, maar blijft over dezelfde kwetsbare materie gaan.

Op een ijzersterke beat van Cloos, de oprichter van label Eigen Makelij en pionier van hiphop in Vlaanderen, contempleert Safi over doorzettingsvermogen. Ook wanneer alles tegenzit, moet je blijven doorzetten is de boodschap. Of in Safi’s eigen woorden: ‘in dit leven dat ge krijgt, geen zegen zonder prijs, ’t wordt niet beter zonder strijd.’ Er zijn niet genoeg woorden om te beschrijven hoe Safi met woorden kan toveren, en ook in “Littekens” wordt de ene spitsvondige woordspeling na de andere op ons afgevuurd. De rijmschema’s waarmee Safi doet lijken de waarheid in pacht te hebben, moeten wel recht uit zijn hart komen. Het zijn die oprechte – en meesterlijke – skills waarmee Safi ons keer na keer voor zich weet te winnen.

Ook al is Spreej sinds kort weer vanonder het stof opgedoken met zijn debuut-ep, lijkt het er niet naar dat de twee snel opnieuw samen muziek zullen maken. Safi is immers bezig aan een tweede soloplaat. Het is nog niet bekend wanneer die uitkomt, maar liever gisteren dan vandaag.

Facebook / Instagram / YouTube / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

272 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

ZLDR – KWETS UUR (★★★½): Amicale vinnigheid

De kans bestaat dat u tot nu toe nog nooit van ZLDR gehoord hebt. Het West-Vlaamse rapduo ontstond tijdens de coronaperiode op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single GIJS - "Crack" (feat. Kleine Crack)

GIJS is een specialleke. De Nederlandse Antwerpenaar studeerde kleinkunst aan het conservatorium, maar zag zichzelf niet in de voetsporen van Willem Vermandere…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BERRY - "Cool Man"

Als je de Belgische hiphopscene al een tijdje volgt, kan je niet echt meer rond BERRY heen. Maar liefst acht albums en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.