LiveRecensies

Florence + The Machine @ Rock Werchter 2019: Bloed, zweet en beleving

©CPU – Ymke Dirikx

Voor de vijfde keer streek Florence + The Machine neer op de Werchter weide. Tien jaar geleden bracht de band hun eerste album uit en sindsdien hebben ze veel trouwe fans over de hele wereld. Frontvrouw Florence Welch heeft een unieke stem en zit boordevol energie. Hurricane Florence vliegt over het podium en raast door het publiek. Enkele maanden geleden zette ze een geweldige set neer in het Sportpaleis, maar vandaag hopen we toch iets meer hits te horen.

Het moment dat de zon achter de bomen verdween, verscheen eerst The Machine en vervolgens ook Florence op de Main Stage. De eerste headliner van dag drie zat boordevol energie en leek geen last te hebben van de ultrahoge temperatuur. Net zoals in het Sportpaleis enkele maanden geleden, vloog Florence al snel over het podium tijdens “Hunger”. Als vervolgens ook “Ship To Wreck” volgde, werd het terug enkele graden warmer. Nu ook Florence goed in het zweet zat, was het tijd om het wat rustiger aan te doen. Doordat Florence op haar tenen over het podium liep, leek de Britse te zweven. Tijdens onder andere “Patricia” toonde de frontvrouw dat ze niet alleen boordevol energie zat, maar ook geweldig goed kan zingen.

©CPU – Ymke Dirikx

Hurricane Florence wervelde niet alleen van links naar rechts, maar ook van voor naar achter. De catwalk die klaarstond voor Mumford & Sons werd al volop gebruikt. Later verliet de zangeres het podium en raasde ze tussen het publiek door en knuffelde ze fans. Ze maakte niet alleen fysiek contact met het publiek, maar creëerde ook een mentale connectie door wat ze te vertellen had tussen de nummers door. Tijdens “Dog Days Are Over” creëerde Florence een beleving door de gsm even te verbannen. Dit nummer mag dan wel een van de eerste FATM hits zijn, het brengt nog steeds een hele hoop sfeer en energie met zich mee.

De gelijkenis tussen deze show en die van het Sportpaleis was treffend; bijna volledig dezelfde setlist en zelfde bindteksten. De beleving van in het Sportpaleis was dus bijna hetzelfde als deze van gisteren. Alleen was het gisteren veel, veel warmer en waren er ook nog vele Mumford & Sons fans onder ons gemengd, waardoor de sfeer misschien iets minder was dan haar vorige optreden op Belgische bodem. Ondanks dat de set vol met hits zat, bleef een deel van het publiek er lauwtjes bijstaan. Jammer dat Florence er niet in sloeg haar energie aan iedereen over te dragen.

©CPU – Ymke Dirikx

Wanneer Florence op het einde (na enkele nummers tussen het publiek door te brengen) opnieuw op het podium verscheen, zaten er allemaal bloedplekken op haar kleed. ‘Een optreden van Florence is geen optreden van Florence zonder een beetje bloed,’ klonk het. Met een knie die open lag, werd er nog hard meegezongen met “Shake It Out”. Na die megahit zat de vijfde passage op Rock Werchter van de Britse band erop.

Florence And The Machine trad op voor een publiek dat goed in het zweet stond en speelde tot bloedens toe om een beleving te creëren. De band sloeg niet helemaal in hun opzet, maar zette wel een sterke set neer. Boordevol energie, maar ook vocaal helemaal in orde. Florence gaf bloed en zweet en zorgde zo voor een heuse ervaring, al was die er niet voor iedereen.

Setlist:

June
Hunger
Ship To  Wreck
Only If For A Night
Queen Of Peace
Patricia
Dog Days Are Over
100 Years
Moderation
You Got The Love (Candi Station cover)
Cosmis Love
Delilah
What Kind Of Man
Big God
Shake It Out

Fan van de foto’s? Op onze Instagram zijn er nog meer beelden te vinden. Volgen is de boodschap!

 

785 posts

About author
Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FeaturesFestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Dit zijn de grootste kanshebbers voor Rock Werchter 2022!

Het lijkt erop dat we de coronacrisis ein-de-lijk achter ons kunnen laten en met een opgeheven hoofd de draad van het normale…
FestivalnieuwsInstagramMuzieknieuwtjes

Red Hot Chili Peppers nieuwe headliner Rock Werchter 2022!

Na twee zomers vol bubbelconcerten en tafeltjesfestivals ziet het ernaar uit dat alles eindelijk terug op zijn pootjes terecht is gekomen. Tegenwoordig…
FestivalnieuwsInstagramMuzieknieuwtjes

Metallica tweede headliner van Rock Werchter 2022!

De festivalkoorts stijgt opnieuw in het land en met de naderende vrijheid in zicht, zitten heel wat festivals in volle voorbereiding voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.