LiveRecensies

Florence + The Machine @ Rock Werchter 2019: Bloed, zweet en beleving

©CPU – Ymke Dirikx

Voor de vijfde keer streek Florence + The Machine neer op de Werchter weide. Tien jaar geleden bracht de band hun eerste album uit en sindsdien hebben ze veel trouwe fans over de hele wereld. Frontvrouw Florence Welch heeft een unieke stem en zit boordevol energie. Hurricane Florence vliegt over het podium en raast door het publiek. Enkele maanden geleden zette ze een geweldige set neer in het Sportpaleis, maar vandaag hopen we toch iets meer hits te horen.

Het moment dat de zon achter de bomen verdween, verscheen eerst The Machine en vervolgens ook Florence op de Main Stage. De eerste headliner van dag drie zat boordevol energie en leek geen last te hebben van de ultrahoge temperatuur. Net zoals in het Sportpaleis enkele maanden geleden, vloog Florence al snel over het podium tijdens “Hunger”. Als vervolgens ook “Ship To Wreck” volgde, werd het terug enkele graden warmer. Nu ook Florence goed in het zweet zat, was het tijd om het wat rustiger aan te doen. Doordat Florence op haar tenen over het podium liep, leek de Britse te zweven. Tijdens onder andere “Patricia” toonde de frontvrouw dat ze niet alleen boordevol energie zat, maar ook geweldig goed kan zingen.

©CPU – Ymke Dirikx

Hurricane Florence wervelde niet alleen van links naar rechts, maar ook van voor naar achter. De catwalk die klaarstond voor Mumford & Sons werd al volop gebruikt. Later verliet de zangeres het podium en raasde ze tussen het publiek door en knuffelde ze fans. Ze maakte niet alleen fysiek contact met het publiek, maar creëerde ook een mentale connectie door wat ze te vertellen had tussen de nummers door. Tijdens “Dog Days Are Over” creëerde Florence een beleving door de gsm even te verbannen. Dit nummer mag dan wel een van de eerste FATM hits zijn, het brengt nog steeds een hele hoop sfeer en energie met zich mee.

De gelijkenis tussen deze show en die van het Sportpaleis was treffend; bijna volledig dezelfde setlist en zelfde bindteksten. De beleving van in het Sportpaleis was dus bijna hetzelfde als deze van gisteren. Alleen was het gisteren veel, veel warmer en waren er ook nog vele Mumford & Sons fans onder ons gemengd, waardoor de sfeer misschien iets minder was dan haar vorige optreden op Belgische bodem. Ondanks dat de set vol met hits zat, bleef een deel van het publiek er lauwtjes bijstaan. Jammer dat Florence er niet in sloeg haar energie aan iedereen over te dragen.

©CPU – Ymke Dirikx

Wanneer Florence op het einde (na enkele nummers tussen het publiek door te brengen) opnieuw op het podium verscheen, zaten er allemaal bloedplekken op haar kleed. ‘Een optreden van Florence is geen optreden van Florence zonder een beetje bloed,’ klonk het. Met een knie die open lag, werd er nog hard meegezongen met “Shake It Out”. Na die megahit zat de vijfde passage op Rock Werchter van de Britse band erop.

Florence And The Machine trad op voor een publiek dat goed in het zweet stond en speelde tot bloedens toe om een beleving te creëren. De band sloeg niet helemaal in hun opzet, maar zette wel een sterke set neer. Boordevol energie, maar ook vocaal helemaal in orde. Florence gaf bloed en zweet en zorgde zo voor een heuse ervaring, al was die er niet voor iedereen.

Setlist:

June
Hunger
Ship To  Wreck
Only If For A Night
Queen Of Peace
Patricia
Dog Days Are Over
100 Years
Moderation
You Got The Love (Candi Station cover)
Cosmis Love
Delilah
What Kind Of Man
Big God
Shake It Out

Fan van de foto’s? Op onze Instagram zijn er nog meer beelden te vinden. Volgen is de boodschap!

 

956 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Stormzy komt naar Rock Werchter 2023!

Rock Werchter is sinds afgelopen week terug op dreef gekomen, want woensdag loste de organisatie nog een stevig pakketje van dertig namen….
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter vult affiche aan met Liam Gallagher, Ben Howard, Lil Nas X, Iggy Pop en veel meer!

Na een maandje afwezigheid is ook Rock Werchter weer uit zijn winterslaap gekomen, en dat doet het festival meteen met een pak…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.