Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Feng Suave – “I’m Warping Here”

Een razendsnelle evolutie van geïmproviseerd slaapkamerprojectje tot gerespecteerde muzikanten, er zijn weinig bands die het hen nadoen. Feng Suave trapte in 2017 de deur in van de indiepop scene met hun lichtelijk geniale single “Sink Into The Floor”, waarin ze hun soulvolle psychedelische pop aan de wereld voorstelden. Straf. Hun sound wist zelfs de ruige trommelvliezen van Iggy Pop te bekoren. Straffer. Na hun gelijknamige ep bleef het een tijdje stil bij onze noorderburen, maar niet getreurd want zelfs 2020 blijkt positieve verrassingen in petto te hebben. Noteer 26 juni alvast in je agenda want dan komt Warping Youth uit, de nieuwe ep van de twee Daniëls. Twee singles hiervan werden ons reeds voorgeschoteld, tijd voor een derde.

In “I’m Warping Here” weet de zachte wind van Feng Suave ons mee te voeren naar een zonnig Hawaiiaans strandje, hemelsblauw water en strorokjes inbegrepen. De luchtige en zomerse retro sixties vibe die we in hun vorige singles al terugvonden, wordt hier verdergezet, en daar zullen zowel voor- als tegenstanders van zijn. Erg catchy, iets minder verrassend. Het overmatig gebruik van falsetto’s en onderwatergitaren dreigt snel eentonig te worden, maar het is een feit dat zelfs onze kleinste teen zijn danspasjes niet kan onderdrukken. “I’m Warping Here” is dan ook de perfecte single om buiten van uw pina colada te nippen en weg te dromen in de lentezon.

Facebook / Instagram / Twitter / YouTube / Website

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Feng Suave - "Come Gather 'Round"

De Nederlanders Daniel De Jong en Daniel Leonard Elvis hebben als Feng Suave al een vlekkeloos parcours afgelegd. Met hun titelloze debuut-ep…
AlbumsRecensies

Feng Suave - Warping Youth (★★★★): Onheil in een jasje van vrolijkheid

Feng Suave brengt Warping Youth op een wel erg accuraat moment uit. De ep gaat namelijk over het zorgeloos opgroeien temidden van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Feng Suave - "Half-Moon Bag"

In de aanloop naar hun tweede ep, die Warping Youth zal heten en op 26 juni verschijnt, licht Feng Suave elke maand…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.