Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Feng Suave – “Half-Moon Bag”

In de aanloop naar hun tweede ep, die Warping Youth zal heten en op 26 juni verschijnt, licht Feng Suave elke maand een nieuw tipje van de sluier op. Het is ondertussen al drie jaar geleden dat het Nederlandse duo voor het eerst van zich liet horen met het meesterlijke “Sink Into The Floor”. Er volgde nog een ep en een hele reeks optredens, maar daarna werd het – op stand along single “Venus Flytrap” na – even stil rond de band. Daniël Schoemakers en Daniël de Jong timmerden intussen hun slaapkamerpop om tot een ‘meer organische, klassieke sound’ en stelden de voorbije weken geleidelijk hun verse lading droomzachte songs voor.

“Half-Moon Bag” ademt dezelfde luchtige, zomerse sfeer van de vorige drie singles. Maar waar “I’m Warping Here” nog eentonig dreigde te worden, klinkt “Half-Moon Bag” alweer een stuk dynamischer. Feng Suave vertrouwt wederom op zijn vaste recept van falsetto’s en onderwatergitaren en levert zo opnieuw een nummer af om bij weg te dromen. Mooi, maar het duo zou best wat avontuurlijker uit de hoek mogen komen. Misschien is dat een verrassing voor op de ep.

Facebook / Twitter / Instagram / Website

 

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Feng Suave - "Come Gather 'Round"

De Nederlanders Daniel De Jong en Daniel Leonard Elvis hebben als Feng Suave al een vlekkeloos parcours afgelegd. Met hun titelloze debuut-ep…
AlbumsRecensies

Feng Suave - Warping Youth (★★★★): Onheil in een jasje van vrolijkheid

Feng Suave brengt Warping Youth op een wel erg accuraat moment uit. De ep gaat namelijk over het zorgeloos opgroeien temidden van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Feng Suave - "I'm Warping Here"

Een razendsnelle evolutie van geïmproviseerd slaapkamerprojectje tot gerespecteerde muzikanten, er zijn weinig bands die het hen nadoen. Feng Suave trapte in 2017…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.