Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Feng Suave – “Come Gather ‘Round”

De Nederlanders Daniel De Jong en Daniel Leonard Elvis hebben als Feng Suave al een vlekkeloos parcours afgelegd. Met hun titelloze debuut-ep en hitsingle “Sink into the Floor” betrad het duo in 2017 de indiescene en sindsdien hebben ze met een combinatie van soul en jaren zestig-dreampop de harten veroverd van muziekliefhebbers over de hele wereld, inclusief dat van punkgod Iggy Pop. Met de ep Wrapping Youth bracht het duo in 2020 een behoorlijk fantastisch vervolg uit, komende zomer wordt de nieuwe ep So Much For Gardening uitgebracht. Hiervan werd in mei reeds het soulvolle “Tomb for Rockets” vooruit gestuurd, en nu is tweede single “Come Gather ‘Round” aan de beurt.

Met een stralende akoestische gitaar en enkele vrolijke pianoakkoorden trapt het nummer af. Meteen droom je weg naar een wereld waar de zon altijd schijnt en iedereen met een brede glimlach door kleurrijk versierde straten huppelt. Volgens het traditionele recept van jarenzestigpop wordt een fonkelende melodie uitgewerkt, compleet met zachte zang en een onschuldige elektrische gitaar. Wanneer het refrein losbarst, moet je definitief naar je zonnebril grijpen, want met een zweverige melodie en een speels achtergrondkoor gaat de zon zelfs nog feller schijnen. De achtergrondzang barst vervolgens los in een overdosis ‘padapa pa’ en hemelse samenzang, en dan waan je je helemaal op een zonnige weide. Toch verbergt de vrolijke muziek een bittere boodschap, want het Nederlandse duo bezingt een goede dag van een egoïstische aandelenmakelaar. Een band die cynisch de schoonheid van de vrije markt bezingt en God bidt voor een aanhoudende periode van lage rentevoeten, het is eens wat anders dan liedjes over kalverliefde of hartzeer.

Met “Come Gather ‘Round” brengen de heren van Feng Suave een heerlijk zomers popnummer waarvan je instant vrolijk wordt. Het doet de verwachtingen voor de nieuwe ep So Much For Gardening, die gepland staat voor 27 augustus, alvast verder stijgen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

 

122 posts

About author
It's party time and not one minute we can lose.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Coely @ Ancienne Belgique (AB): Releaseparty tot de tweede macht

‘Ah, die van Don’t Care?’, hoorden we laatst toen we het over Coely hadden. Inderdaad, maar sinds vorige week heeft ze ook…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Deerhoof - "Wedding, March, Flower"

Wie fan is van alternatieve rockmuziek, maar zoekt naar iets dat écht uniek is, heeft misschien al van Deerhoof gehoord. De groep…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Dolores Forever - "When I Say So"

Twee jaar geleden brachten de twee goede vriendinnen Hannah Wilson en Julia Fabrin hun debuutsingle “Kilimanjaro” uit. Onder de noemer Dolores Forever…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.