Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single MEROL – “Houseparty”

Een week geleden postte Nederlands popicoon MEROL een fictieve tracklist op haar Instagram. De boodschap erbij was dat ze een quarantainesong wou maken, maar niet kon kiezen tussen de titels. Begrijpelijk, want er stonden parels tussen als “Lockdown Love” en “Social Distance Bitch”. Een snelle blik op de reacties duidt eigenlijk “Ik Ben Geen Viroloog Maar” aan als winnaar, maar toch is “Houseparty” met de eer van een nieuwe single gaan lopen. Is dit democratisch? Allerminst. Maakt dat uit? Geen zier, want nieuwe muziek van MEROL is altijd fijn.

Met “Houseparty” verwijst MEROL naar de videoapp die sinds de quarantaine enorm populair is geworden. Dat je nu niet meer met vrienden mag afspreken, houdt MEROL immers niet tegen haar verlangens online dan maar bot te vieren. Lyrics als ‘Ga met mij online / lock the room en laat me vrij‘ en ‘niemand die ons ziet / dus trek die broek maar aus‘ spreken boekdelen: in MEROLs chatroom wordt er niet over koetjes en kalfjes gepraat. Toch blijft “Houseparty” ook tot een zeker niveau instructief door handontsmetting en de anderhalve meter-zone te vernoemen. Dat er met de handgel ‘gepompt’ wordt en dankzij de anderhalve meter ‘geen slet haar besmet’ terwijl ze ‘hygiënegeil’ staat, relativeert dan weer het informatief karakter van “Houseparty”. MEROL is hier om, zoals gewoonlijk, sensueel uit de hoek te komen. Zélfs tijdens de quarantaine.

Hoewel MEROL zich duidelijk weet te amuseren tijdens de coronacrisis, zullen we allemaal blij zijn als dit achter de rug is en we haar weer live mogen horen.

Facebook / Instagram / YouTube / Website

Ontdek nog meer op onze Spotify.

12 april 2020

About Author

Baldwin Verhoeven Ik vond geluk in een roze donut.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief