Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Twenty One Pilots – “Level of Concern”

©CPU – Chris Stessens

De populariteit van Twenty One Pilots ligt tegenwoordig hoger dan ooit tevoren. Doorheen de jaren hebben Josh en Tyler een pak hits bij elkaar gesprokkeld, die er nu voor zorgen dat hun band bovenaan de festivalaffiches staat. Dat ze die positie aankunnen, bewees het duo vorige zomer nog op de Main Stage van Pukkelpop. Met hun nieuwe plaat Trench onder de arm, een waslijst aan hits zoals “Stressed Out” en “Heathens” en vooral een show om u tegen te zeggen, pakten de heren de weide moeiteloos in. Dik anderhalf jaar na die plaat, kondigde Tyler eerder deze week een nieuw nummer aan. “Level of Concern” werd het eerste nummer dat de man op elektrische gitaar schreef. De opbrengst die de band uit het nummer haalt, wordt geschonken aan ‘Crew Nation’; een goed doel dat mensen uit de muziekindustrie steunt in deze zware tijden.

Tyler kondigde in diezelfde tweet al aan dat “Level of Concern” een simpel, maar hoopvol nummer werd, en daar kunnen we hem geen ongelijk in geven. Twenty One Pilots lijkt uit het donkere geelgroene thema gestapt te zijn en richt zich nu op een nieuw, vrolijker tijdperk. “Level of Concern” klinkt bijzonder elektronisch en licht. Hoewel het nummer geschreven werd op elektrische gitaar, klinkt de single toch vooral redelijk poppy. Een elektrische gitaar leidt ons wel doorheen het nummer, maar het is vooral de stem van Tyler die een belangrijk aandeel heeft. Met af en toe wat piano en andere elektronische toevoegingen, werd het een vernieuwend Twenty One Pilots-nummer. De band past zich aan aan de tijden, want het nummer gaat over quarantaine, maar gaat ook muzikaal mee met zijn tijd. “Level of Concern” werd een zomers zonnestraaltje in een donkere tijd.

Normaal gezien staat Twenty One Pilots op zaterdag 4 juli op de Main Stage van Rock Werchter, maar het is onzeker of het festival effectief plaatsvindt.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

982 posts

About author
't is oke.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook Twenty One Pilots en Faith No More naar Rock Werchter 2022!

Terwijl festivalliefhebbend België met ingehouden adem wacht op de eerste namen van Pukkelpop 2021, maakt Rock Werchter vrolijk de affiche voor 2022…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Twenty One Pilots - Scaled and Icy (★★★★): Heel toegankelijk, enorm goed

Bandito’s wereldwijd verheugen zich, want het nieuwe album van Twenty One Pilots is uit! Drie jaar na het indrukwekkende Trench reist het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Twenty One Pilots - "Saturday"

Twenty One Pilots is volop aan een comeback bezig. Trench, het laatste album van het Amerikaanse duo, dateert alweer van 2018 en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.