Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Sohnarr – “The Mermaids of Bergsjøn”

Als je in België woont is de kans dat je de band Balthazar kent groot. Tot enkele jaren geleden kregen Maarten Devoldere en Jinte Deprez versterking van Patricia Vanneste. Een tijdje geleden trok zij naar Scandinavië om daar te werken aan een eerste soloplaat. Naast kleren, een micro, een computer en haar magische viool nam ze niets mee. Enkele weken geleden bracht de muzikante haar eerste nummer uit en dat was er eentje van tien minuten. “Melomania” werd geen langdradig, saai lied, maar een muzikaal kunstwerk waarin Vanneste de tijd nam om een sfeer te creëren, met contrasten te spelen en een verhaal te vertellen.

Er is een groot verschil tussen de debuutsingle van Patricia Vanneste en het nieuwe “The Mermaids Of Bergsjøn”. Op dit lied horen we de artieste niet zingen, maar toch weet ze opnieuw een verhaal te vertellen. Op dezelfde manier als Agnes Obel haar piano laat spreken, doet het ex-Balthazar lid dit met de viool. De ondergesneeuwde bergtoppen en glinsterende meren die we voor ons zien als we onze ogen sluiten zijn dan ook zoals in Bergsjøn. Het in de titel vermelde gebied is een deel van Noorwegen en de naam betekent zoveel als ‘meer in de bergen’. Als de coronacrisis voorbij is, trekken we naar Bergsjøn om daar te verdwalen in de bergen zoals we doen in de muziek van Vanneste.

Landschappen als die in Bergsjøn inspireerden Sohnarr tot de naam van haar debuutalbum: Coral Dusk. Het album zal verschijnen op 15 mei 2020.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

8 april 2020

About Author

Robbe Rooms Ik ben te herkennen aan mijn gele jas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief