banner

LiveRecensies

The Beths @ CHAFF: Klaar voor (grotere) podia

The Beths wisten ons eerder dit jaar aangenaam te verrassen met Future Me Hates Me, een meer dan geslaagd debuut dat wij met vier sterren beloonden. De sympathieke Nieuw-Zeelanders kwamen binnen met recht-voor-de-raap indie rock, die muzikaal weinig verrassend klinkt, maar het potentieel van de band duidelijk blootlegt. Denk aan Courtney Barnett die zich iets properder heeft gewassen, en net iets teveel cafeïne heeft geconsumeerd, waardoor het tempo wat wordt opgedreven.

In het voorjaar van 2019 mogen The Beths aan de hand van Death Cab For Cutie Europa doorkruisen, waarbij ze op 3 februari even halt houden in De Roma. Tickets voor dit concert verkochten als zoete broodjes, waardoor we op een maandagavond genoodzaakt waren ons naar de Marollen te begeven, om alsnog een glimp op te vangen van het Nieuw-Zeelandse kwartet. Decor voor deze avond was het gezellige cafeetje CHAFF, dat serieus wat nieuwsgierigen aantrok en zijn capaciteit hierdoor enorm efficiënt benut zag.

Spelen in een klein cafeetje moet geluidstechnisch ongeveer het moeilijkste zijn wat er bestaat, en dat was voor The Beths niet anders. Toch wisten ze ons mateloos te boeien met een selectie aan materiaal van de debuutplaat en de voorgaande ep. Opener was het zeer aanstekelijke “Whatever”, waarbij de lyrics over een op de klippen lopende relatie fanatiek werden meegezongen door het sympathieke publiek, dat duidelijk naar CHAFF was afgezakt om de band te zien. Het was even zoeken naar de juiste stemming van instrumenten en stembanden, maar dat kon de pret allerminst bederven.

Bassist Ben Sinclair wist tijdens “You Wouldn’t Like Me” even geen blijf met zijn enthousiasme, en beweerde dat zijn slipper te wijten was aan een plectrum die aan vernieuwing toe was. Wij hadden eerder het vermoeden dat een Chimay blauw daar voor iets tussen zat, maar verdere details kunnen we niet meedelen. What happens in CHAFF stays in CHAFF, en wat waren we blij dat we erbij waren. Afsluiter “Little Death” beschrijft hoe een menselijk lichaam reageert op verliefdheid, maar leert ons vooral dat bands als The Beths gewoon op een podium thuishoren, hoe gezellig de avond ook moge zijn. Het lijkt ons dan ook een logische volgende stap dat de Nieuw-Zeelanders volgende zomer op een of ander festival te bespeuren zullen zijn.

The Beths verzorgen op zondag 3 februari 2019 het voorprogramma van Death Cab For Cutie in De Roma (Antwerpen).

Setlist:

Whatever
Future Me Hates Me
Uptown Girl
You Wouldn’t Like Me
Idea/Intent
Less Than Thou
Lying In The Sun
Not Running
Happy Unhappy
Great No One
Little Death

Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

The Hives @ De Roma: De koning schaft de decibelmeter af

Het was alweer bijna tien jaar geleden dat The Hives in een Belgische concertzaal te zien was. De Zweden zijn graaggeziene gasten…
LiveRecensies

Brad Mehldau Trio @ De Roma: Virtuositeit van begin tot eind

Brad Mehldau wordt als een van de meest toonaangevende jazzpianisten van de afgelopen twintig jaar beschouwd, althans door de New York Times….
FeaturesWedstrijden

Maak kennis met AMOR van De Roma en win duotickets

De legendarische Antwerpse concerttempel De Roma heeft er een gloednieuw zaaltje bij. Het vond in restaurant AMOR, pal naast de eigen zaal,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.