Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single OPROER – “Rosaline”

OPROER doet het alweer! Terwijl het vijftal furore maakt met een arsenaal aan genreoverschrijdende melodieën, diepen ze hun repertoire nog maandelijks uit. Resultaat: zes singles op een half jaar tijd. En de bende Aalstenaars blijft zichzelf heruitvinden, dat bewijzen ze met hun jongste telg “Rosaline”. Een melancholisch overweldigende, ietwat futuristische single die stevig binnenkomt. Wat ons betreft één van de betere, zo niet het beste nummer van OPROER tot dusver.

Ze lieten ons al roepen, rappen en rocken, maar tijdens “Rosaline” blijft het stil. De intro van pianist Jérôme Pringiers brengt een zekere beklemming die heel het nummer weet te typeren. Zijn synths gecombineerd met de pompeuze percussie en de eerder subtiele gitaarriffs, zorgen voor de nodige gelaagdheid, wat het geheel een hoog space rock gehalte geeft.

Dries Van Der Schueren is een uitstekend zanger, dat hoeft niet meer gezegd. Net als in “Captains” zingt hij ingetogen en met souplesse. Maar OPROER zou OPROER niet zijn moest alles ingetogen blijven. Hun typerend gitaargeweld luidt de finale in en Dries tilt het geheel naar een climax. En waar de synthesizer op een beklemmende toon begon, beëindigt die het nummer extatisch.

“Rosaline” is een perfect afgewogen geheel, een synchrone choreografie gedragen door synths en drums. Het nummer zorgt voor een appetijtelijke adempauze tijdens al het livegeweld van de bende Duracell-konijnen. Kortom, een geweldige schijf! Volgende maand brengt OPROER weer vers materiaal uit, overtreffen ze zich opnieuw?

Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Bongzilla - Weedsconsin (★★★★): Een stoner stormram van jewelste

We gaan er hier geen doekjes omwinden, de mannen van Bongzilla houden van het duivelse groene gras. Het viel de opmerkende lezer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single OPROER - "Mad Affair"

Na een resem singles, een interessante passage op Humo’s Rock Rally én onze winsterslaapsessies, kroop ook OPROER in hun coronaschuilkelder. De heren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single OPROER - "Captains"

De Aalsterse rakkers van OPROER zijn nog steeds bezig met hun grote charmeoffensief; na hun sterke passage op Humo’s Rock Rally vuren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.