Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Braids – “Snow Angel”

Braids is een van de vele bands die de release van hun nieuwe plaat even uitstelt. Gelukkig laten ze ons niet te veel in spanning en brengen ze samen met dat mindere nieuws ook een nieuwste single uit die plaat. Eerder kregen we in 2019 al “Eclipse (Ashley)” en begin dit jaar “Young Buck”, maar met “Snow Angel” gaat de band nog een niveau hoger. Shadow Offering komt nu op 19 juni uit in plaats van 24 april, je zal dus nog even geduld moeten hebben om de eerste plaat in vijf jaar van Braids te horen.

“Snow Angel” werd al in 2016 geschreven toen een bepaalde meneer de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten won, maar het nummer heeft in deze tijden plots een nieuwe dimensie gekregen. Raphaelle Standell-Preston vertelt in negen minuten een verhaal dat ze waarschijnlijk niet helemaal alleen beleeft. Ze stelt, vooral in het tweede deel van de song door een parlando, de wereld in vraag en alles wat erin gebeurt, en het komt aan op een manier die je niet had verwacht. De pulserende synths en de dramatische vocals zorgen ervoor dat haar boodschap blijft hangen. Dat de song zo’n negen minuten duurt, hoeft geen probleem te zijn. Er zitten genoeg details in om het geheel boeiend te houden en we zijn er dan ook van overtuigd dat deze song de sterkhouder op de nieuwe plaat zal worden.

2902 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
2020FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2020

In 2020 kwamen er meer singles uit dan ooit tevoren, en dat is vooral te danken aan de crisis die dit jaar…
AlbumsRecensies

Braids - Shadow Offering (★★★★): Van de hemel naar de hel en terug

Raphaelle Standell-Preston is een zangeres met een drukke agenda. Ze heeft al solomuziek uitgebracht, maar is ook de frontvrouw van Blue Hawaii…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Braids - "Just Let Me"

Normaal gezien konden we al een weekje genieten van de eerste nieuwe plaat van Braids in vijf jaar, maar daar besliste het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.