Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Pearl Jam – “Quick Escape”

© CPU – Sven Michiels

Vrijdag komt eindelijk het langverwachte nieuwe album van Pearl Jam uit. Er verschenen de laatste dagen al heel wat reviews en de meningen zijn verdeeld. Om de honger nog even te stillen, lost Pearl Jam vandaag een derde nummer uit Gigaton. Nadat we eerder al “Dance of the Clairvoyants” en “Superblood Wolfmoon” kregen, is “Quick Escape” een nummer geworden waarop de gitaren weer in het rond zwieren.

De baslijn die het nummer opent, zet meteen een bepaalde intense sfeer bij het nummer en die sfeer blijft gedurende de volledige song behouden. Die duurt dan ook net geen vijf minuten en zo weet je dat Pearl Jam ruimte laat om zijn nummers te laten ademen. Zo krijgen we enkele gitaarsolo’s, waarbij de baslijn op de achtergrond nog steeds belangrijk is, en vormt het orgelpunt van de song een gigantisch lange solo waarbij de gitaren gieren en we Pearl Jam horen zoals we hen het liefst horen. Rock ‘n’ roll, het zal wel zijn!

Als alles goed gaat, zie je Pearl Jam deze zomer aan het werk op Rock Werchter.

25 maart 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief