Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Pearl Jam – “Dance Of The Clairvoyants”

© CPU – Sven Michiels

Fans van Pearl Jam hebben er heel lang op moeten wachten, maar er komt eindelijk een nieuw album aan van de groep uit Seattle. De eerste plaat sinds 2013 kreeg de naam Gigaton en verschijnt op 27 maart. De aankondiging van die plaat liet op zich wachten, want ondanks dat de groep in 2018 nog een single uitbracht, volgde er geen album. “Can’t Deny Me” staat dan ook niet op het album, waar wel twaalf andere nummers op te vinden zijn (tracklist helemaal onderaan dit bericht). De eerste single die we krijgen uit de plaat krijgt de titel “Dance Of The Clairvoyants” en maakt ons alvast erg benieuwd naar de rest van de plaat.

Op “Dance Of The Clairvoyants” verkent Pearl Jam nieuwe muzikale oorden en dat klinkt verrassend fris en spannend. Het lijkt wel alsof de band zich heeft laten inspireren door David Bowie en Talking Heads, en dat heeft kunnen combineren met hun typische sound. “Dance Of The Clairvoyants” klinkt bijgevolg tijdloos en dat maakt het nummer dan ook zo geniaal. Het is ook op vlak van inhoud een schot in de roos en vormt nog maar eens het bewijs dat Eddie Vedder een straffe schrijver is. Knap werk van Pearl Jam en veelbelovend voor wat ons op Gigaton te wachten staat.

Op donderdag 2 juli speelt de band voor een zesde keer op Rock Werchter, waar ze dus nieuwe muziek mee zullen nemen.


Albumhoes:

Tracklist:

01 “Who Ever Said”
02 “Superblood Wolfmoon”
03 “Dance Of The Clairvoyants”
04 “Quick Escape”
05 “Alright”
06 “Seven O’Clock”
07 “Never Destination”
08 “Take The Long Way”
09 “Buckle Up”
10 “Comes Then Goes”
11 “Retrograde”
12 “River Cross”

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

22 januari 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief