Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MGMT – “As You Move Through the World”

© CPU – Stijn Verbruggen

MGMT kan zich, net als iedereen, momenteel jammer genoeg niet verplaatsen doorheen de wereld. Om de pijn van die immobiliteit te verzachten sturen ze “As You Move Through the World” dat op 31 maart als b-side van “In the Afternoon” zou uitkomen al vervroegd op de wereld af. MGMT veranderde sinds hun debuut Oracular Spectacular (2017) al meerdere malen drastisch van sound. Van indiepop tot psychedelische krautrock tot synthpop (op het fantastische Little Dark Age). Ook met nieuwe single “In The Afternoon” klonk de band weer anders, namelijk een geluid met veel meer gothinvloeden.

“As You Move Through The World” is een instrumentale ambient trip van maar liefst zeven minuten lang, die schippert tussen meeslepend en langdradig. Het nummer heeft niet echt een duidelijk hoogtepunt, hoewel we door het rustigere einde wel meegesleurd worden. We vinden het een beetje raar dat dit door een band gemaakt is die ook bekend staat voor liedjes als “Electric Feel”, “Me And Michael” en “Kids”. Niet dat we het erg vinden, maar het catchy gehalte vervaagt. Daarom goed dat het een b-side is.

Op 31 maart verschijnt een fysieke 12” plaat waarop “As You Move Trough The World” als B-kant dient voor “In The Afternoon”.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

MGMT - Loss Of Life (★★½): Enerverende stijlbreuk

Leerde je MGMT ten tijde van “Kids” kennen en hoop je bij elke volgende plaat op een verzameling vergelijkbare, euforische stampers? In…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MGMT - "Dancing In Babylon" (feat. Christine and the Queens)

Het was tot voor kort alweer een hele tijd geleden dat we nog iets van MGMT hadden gehoord. Het duo, toch vooral…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.