Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single MGMT – “As You Move Through the World”

© CPU – Stijn Verbruggen

MGMT kan zich, net als iedereen, momenteel jammer genoeg niet verplaatsen doorheen de wereld. Om de pijn van die immobiliteit te verzachten sturen ze “As You Move Through the World” dat op 31 maart als b-side van “In the Afternoon” zou uitkomen al vervroegd op de wereld af. MGMT veranderde sinds hun debuut Oracular Spectacular (2017) al meerdere malen drastisch van sound. Van indiepop tot psychedelische krautrock tot synthpop (op het fantastische Little Dark Age). Ook met nieuwe single “In The Afternoon” klonk de band weer anders, namelijk een geluid met veel meer gothinvloeden.

“As You Move Through The World” is een instrumentale ambient trip van maar liefst zeven minuten lang, die schippert tussen meeslepend en langdradig. Het nummer heeft niet echt een duidelijk hoogtepunt, hoewel we door het rustigere einde wel meegesleurd worden. We vinden het een beetje raar dat dit door een band gemaakt is die ook bekend staat voor liedjes als “Electric Feel”, “Me And Michael” en “Kids”. Niet dat we het erg vinden, maar het catchy gehalte vervaagt. Daarom goed dat het een b-side is.

Op 31 maart verschijnt een fysieke 12” plaat waarop “As You Move Trough The World” als B-kant dient voor “In The Afternoon”.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

21 maart 2020

About Author

Pieter Wilms


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief