Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single MGMT – “In the Afternoon”

© CPU – Stijn Verbruggen

Een kleine twee jaar na Little Dark Age zijn de Amerikanen van MGMT terug van weggeweest. Met gigantische hits als “Kids” en “Electric Feel” heeft de band een klein stukje muziekgeschiedenis geschreven en dat ligt voor een groot deel aan de melancholische mix die MGMT ons keer op keer weet voor te schotelen. Een formule die telkens weer aansloeg, maar echte hits zaten er de laatste jaren niet meer in. Daarom besliste de band om af te stappen van een major label en het zelf te proberen. “In the Afternoon” werd de eerste single onder MGMT Records en neigt nog meer naar de goth invloeden die al op de laatste plaat aanwezig waren.

Het nummer opent met onheilspellende synths en worden dan vergezeld door een zwoele baslijn. Als dan de stem van Andrew VanWyngarden erbij komt, klinkt het allemaal wel heel donker. Tot de man in de refreinen de hoogte in gaat met z’n stem dan toch. Het nummer kabbelt een beetje voort zonder een echt hoogtepunt – afgezien van de refreinen. Eens het op z’n eind loopt, wordt het allemaal wat melancholischer. Een piano neemt het even over van Andrew en de instrumenten lopen allemaal in elkaar over. Niet het beste nummer dat we al van MGMT kregen, maar het kan er zeker mee door.

Op 31 maart verschijnt er een 12” plaat met “As You Move Trough The World” als B-kant.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

11 december 2019

About Author

Lucas Palmans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief