banner

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cavetown – “I Miss My Mum”

Volgende week vrijdag krijgen we Sleepy Head, het nieuwe album van Cavetown, te horen. Het vijfde album al van de nog piepjonge Britse songwriter Robin Skinner. 9 maart stond hij nog in de Botanique, waar hij voor een gezellig onderonsje zorgde. (Je leest er hier alles over.) Als voorproefje van het nieuwe album bracht hij al “Sweet Tooth” uit, eentje waarop hij zijn veelzijdigheid toonde door iets meer de rockvibe op te zoeken. “I Miss My Mum” is dan weer iets compleet anders.

“I Miss My Mum” begint heel vredig. Een ukelelemelodie wordt na de intro vervolledigd met een gedempt baslijntje, een gitaar en wat zachte drums op de achtergrond. De focus van het nummer ligt voornamelijk op de teksten van Robin. “I Miss My Mum” is perfect om op een rustige namiddag een beetje te mijmeren over gemis, maar dan wel op een gemoedelijke manier. Het voelt zeker niet zwaar aan. Naar het einde toe wordt het nog een beetje steviger met een elektrische gitaar die erbij komt, om de boodschap nog een laatste keer wat extra kracht bij te zetten.

We zijn benieuwd naar wat Robin voor zijn aankomende release in elkaar heeft weten steken. Wie hem ten tijde van corona live aan het werk wil zien, kan dat eigenlijk gewoon online. Hij heeft een aantal data vrijgegeven waarop hij zal livestreamen. Deze data zijn te vinden op zijn Instagram.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cavetown - "Ur Gonna Wish U Believed Me"

Cavetown is zo’n artiest die inspiratie put uit een schijnbaar bodemloze bron. De schare trouwe fans die hij de laatste jaren om…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cavetown - "Let Me Feel Low" (feat. Miloe)

Als de fans van Cavetown ooit klagen over een gebrek aan nieuwe muziek, dan snappen wij het ook niet meer. De singles…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cavetown – “Sharpener”

Robin Skinner, beter bekend als Cavetown, heeft muziek met de paplepel meegekregen. Zijn vader David Skinner is koordirecteur en musicoloog, en zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.